Online marketing szolgáltatás, eszközök, lehetőségek

Ha sikeres honlapot szeretne, nem elég azt elkészíteni, hanem el kell érni, hogy az érdeklődők is rátaláljanak a honlapra. Az eszközöket, melyekkel látogatókat lehet szerezni, összefoglaló néven online marketingnek hívjuk. Ma már számos különböző online marketing eszköz, lehetőség áll a weboldal tulajdonosok rendelkezésére. Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha több látogatót szeretne weboldalára, több ügyfelet szeretne honlapjával szerezni!

Online marketing eszközök

Kérje ingyenes ajánlatunkat!

A keresőoptimalizálás (SEO)

Az egyik legnépszerűbb, legismertebb online marketing eszköz a keresőoptimalizálás. A SEO lényege, hogy a fontos, releváns kulcsszavakra, kifejezésekre kell optimalizálni az elkészült honlapot, aminek hatására előrébb fogja megjeleníteni a Google a honlapot, webshopot a találati listán.

Miért fontos a keresőoptimalizálás?

Az emberek nagy része a Google segítségével tájékozódik az interneten, a Google segítségével keres termékeket, szolgáltatásokat. Emiatt nagyon fontos, hogy egy honlap minél előrébb legyen a releváns keresések találatai között. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Google első oldalára kell felkerülni, ha látogatókat szeretne szerezni honlapjára a Google keresések segítségével, ugyanis a második oldalt már csak a keresők töredéke tekinti meg. Az első oldalon azonban csak 10 weboldalt jelenít meg a Google, így gyakran nagy erőfeszítésekkel lehet csak ide bekerülni.

A keresőoptimalizálás részei

A keresőoptimalizálás számos különböző részfeladatból, teendőből áll. Ha azt szeretné, hogy weboldala, webáruháza minél előrébb jelenjen meg a találatok között, akkor mindegyikkel foglalkozni kell.

A SEO-t már a honlap elkészítésekor el kell kezdeni, úgy kell elkészíteni a weboldalt, hogy az megfeleljen a Google irányelveinek. Ez azt jelenti, hogy a weboldal legyen reszponzív, mobilbarát, az oldal betöltési, működési sebessége legyen a lehető leggyorsabb, a weboldal struktúrája legyen optimálisan kialakítva, a tartalmak már a keresőoptimalizálást figyelembe véve legyen elkészítve.

A weboldal elindítását követően jönnek azonban a további teendők. Az egyik legfontosabb a rendszeres friss, minőségi tartalom készítés. Ez azt jelenti, hogy általában nem elég egy honlapot elkészíteni, optimalizálni, hanem szövegeket, tartalmakat is kell készíteni. Ezeket a szövegeket érdemes a kulcsszavak köré írni, hogy a Google minél több releváns kifejezésre tudja megjeleníteni a weboldalt.

Nem csak a weboldalon elvégzett javítások, hanem külső tényezők is hatással vannak a Google-ben elfoglalt helyre. Ezek közül a legfontosabb a weboldalra mutató linkek száma, erőssége. Minél több, minél erősebb link mutat weboldalára, a Google annál előrébb fogja azt rangsorolni.

Tekintse meg keresőoptimalizálási referenciáinkat

Miért válassza a szakszerű keresőoptimalizálást?

A jól elvégzett keresőoptimalizálás segítségével hosszú időn keresztül lehet látogatókat szerezni egy weboldalra, anélkül, hogy fizetni kellene értük. A többi online marketing lehetőséggel szemben a keresőoptimalizálás tehát hosszan tartó, olcsó megoldást jelent. Azokat a weboldalakat, melyek nem megfelelő módszerekkel, nem szakszerűen próbálnak előnyre szert tenni, a Google hátrébb sorolhatja, sőt, akár teljesen ki is tilthatja a találatok közül. Érdemes tehát olyan céggel végeztetni a keresőoptimalizálást, aki tud felmutatni referencia munkákat és hosszú távú eredményeket. Azok, akik azonnali, biztos eredményeket ígérnek, valószínűleg nem válogatnak a felhasznált eszközökben.

Keresőmarketing (SEM), kattintás alapú hirdetések

Nem csak a SEO segítségével lehet azonban felkerülni a Google első oldalára, hanem a fizetett hirdetések, az ún. keresőmarketing segítségével is. A keresőmarketinghez tartozó online marketing szolgáltatások a Google szolgáltatásai, úgy működnek, hogy az egyes kattintások (látogatók) után kell fizetni egy bizonyos összeget a Google-nek. A keresőmarketinghez tartozik a Google Ads és a Google Shopping rendszere.

Google Ads kampány készítése

A Google Ads a legnépszerűbb fizetős online marketing eszköz. Olyan kattintás alapú hirdetési (PPC pay-per-click) rendszert jelent, mely segítségével akár a Google természetes találatai felett lehet szöveges hirdetéseket megjeleníteni. Az Ads hirdetésekhez, hasonlóan a keresőoptimalizáláshoz, meg kell határozni a kulcsszavakat, amire a hirdetéseket meg szeretné jeleníteni, azonban ezek köré nem a tartalmakat, a weboldalt kell optimalizálni, hanem hirdetéseket kell készíteni.

A Google Ads hirdetések egyik legnagyobb előnye, hogy azonnali látogatókat lehet velük szerezni. Nem kell várni heteket, hónapokat, mint gyakran keresőoptimalizálás során a látogatókra, hanem akár a honlap készítésével együtt indíthatók a Google Ads hirdetései is. Az egyes kattintások költsége több tényezőtől is függ, de a legnagyobb hatással a területen tapasztalható verseny van a kattintások költségére, bizonyos esetekben akár több száz forintba is kerülhet egy látogató szerzése, kis verseny esetén azonban pár forintért is lehet már érdeklődőket irányítani egy weboldalra.

Google Adwords kampány menedzselés referenciáink

Google Shopping kampány készítése

Webáruházak számára elérhető a Google Shopping hazánkban is. A Shopping hirdetések, hasonlóan az Ads rendszeréhez, a természetes keresési találatok felett jelennek meg. A különbség, hogy nem szöveges hirdetéseket jelenít meg ez a rendszer, hanem webáruházas termékeket, képpel, névvel, árral. Itt is a kattintások után kell fizetni, az egyes kattintások azonban általában kevesebbe kerülnek, mint az Ads hirdetések esetén.

Közösségi média marketing

A közösségi média oldalak nem csak az emberek életére, hanem az online marketingre is nagy hatással vannak. Hazánkban az elérhető közösségi média oldalak közül a Facebook az, amely a legnépszerűbb az emberek körében, így az online marketing során is a Facebookra érdemes legjobban koncentrálni.

Facebook oldal készítése

A mai világban, akinek honlapja van, annak Facebook oldalra is szüksége van. Mivel az emberek szabadidejük jelentős részét töltik a Facebookon, így ha el akarja érni a potenciális vásárlókat, ügyfeleket, szüksége lesz céges Facebook oldalra, jelenlétre. A Facebook oldalon lehet termékeket, szolgáltatásokat reklámozni, kommunikálni az érdeklődőkkel, új ügyfeleket szerezni. A Facebook oldal létrehozása, működtetése teljesen ingyenes.

Facebook kampány menedzselés referenciáink

Facebook hirdetések

Lehetőség van a Facebookon is fizetett hirdetések indítására. A Facebook hirdetések nem kulcsszavakra jelennek meg, mint a Google Ads hirdetései, hanem közönségeket lehet megcélozni, számukra fog megjelenni a hirdetés.

A Facebook hirdetések képpel és szöveggel rendelkeznek, ha maximális eredményeket szeretne elérni a Facebook hirdetésekkel, bízza hozzáértőre elkészítésüket.

Hírlevél, e-mail marketing

A hírlevél, az e-mail marketing az online marketing egyik legrégebbi formája. Annak ellenére, hogy régóta használt marketing megoldásról van szó, manapság is rendkívül népszerű. Az e-mail marketinggel teljesen új ügyfeleket, látogatókat ugyan nem lehet szerezni, de sokkal jobban ki lehet használni a weboldal, webáruház nyújtotta lehetőségeket.

Hírlevélre olyan emberek szoktak feliratkozni, akik rátalálnak egy cégre, honlapra. A céljuk, hogy kapcsolatban maradjanak, értesüljenek a hírekről, új termékekről, szolgáltatásokról, akciókról. Ez a folyamatos kapcsolat nem csak az érdeklődők, hanem a honlap tulajdonosok számára is előnyös, ugyanis hírlevelekkel, különböző e-mail üzenetekkel rendszeresen meg lehet keresni a feliratkozókat.

Tartalommarketing

A tartalommarketing hozzátartozhat a keresőoptimalizáláshoz, ugyanis az új, rendszeres tartalmakkal újabb és újabb kulcsszavakat lehet megcélozni. A tartalommarketing azonban sokkal többet tud hozzáadni a weboldal sikeréhez, mint a SEO.

A tartalommarketing, a célirányosan létrehozott szövegek, tartalmak segítségével javítani lehet a Facebook és a Google Ads hirdetések, a hírlevél kampányok hatékonyságát is, landing oldalként.

A tartalommarketing weboldalak, webáruházak esetén általában egy blog felületen történik, ahol rendszeresen, könnyedén lehet cikkeket, híreket létrehozni. Ha egy honlapon minőségi, érdekes cikkek jelennek meg rendszeresen, akkor lesznek olyan érdeklődők, akik rendszeresen, kifejezetten a cikkek miatt fognak visszatérni.

Videó marketing

Egyre többen, főként a fiatalabb generációt, nem csak szöveges formában, hanem videókkal is meg lehet szólítani, el lehet érni. Az online marketing keretein belül videók segítségével is lehet látogatókat, ügyfeleket szerezni.

A videók hátránya, hogy egy-egy videó elkészítése nem olyan egyszerű, mint egy cikk megírása, valamint a videó valószínűleg a Youtube-ra fog felkerülni, így onnan még át kell irányítani valahogy a látogatókat a weboldalra.

A videók előnye, hogy hasonlóan egy bloghoz, visszatérő látogatókat, érdeklődőket lehet szerezni a rendszeresen közzétett videók segítségével.

Google Cégem regisztráció

A Google Cégem (Google My Business) egy olyan ingyenes szolgáltatás, melynek segítségével cégek, szervezetek fel tudnak kerülni a Google Térképre (Google Maps), valamint testre tudják szabni a Google találati lista melletti megjelenésüket. Ezek különösen a helyi, közelben történő keresések esetén lehetnek eredményesek, valamint a helyi keresőoptimalizálásban is segítenek.

Ajánlott tartalmak

Google Cégem előnyei helyi cégek számára
már. 29
A Google Cégem a Google olyan ingyenes szolgáltatása, melynek segítségével cégek és szervezetek egyszerűen kezelhetik az online megjelenésüket, amit az érdeklődők a Keresés vagy a Térkép szolgáltatásban fognak látni. Ez a szolgáltatás minden cég...
Minőségi tartalom = Magas látogatottság
dec. 20
Ma már elképzelhetetlen egy sikeres látogatottság növelés, keresőoptimalizálás lebonyolítása a megfelelő szöveges tartalom nélkül. A lényegre törő, figyelemfelkeltő, informatív és ugyanakkor a keresőrobotok szempontjait is figyelembe vevő szövegek...
A Google kereső előnyben részesíti és előrébb sorolja a találati listán a mobilbarát weboldalakat
ápr. 14
Google hátra sorolja a nem mobilbarát weboldalakat A Google igen fontos bejelentést tett: mobileszközökön keresőjük rangsorolási algoritmusába beépítik, hogy az adott weboldal mobilbarát-e. A nem mobilbarát weboldalakat hátrébb sorolja a találati...
Komplett keresőbarát, minőségi honlap, Google Adwords kampánnyal 1 hét alatt? Nem lehetetlen.
nov. 15
Úgy tűnik, nálunk nincs lehetetlen. Komplett keresőbarát, tartalomszerkesztő rendszeres, minőségi honlap 1 hét alatt? Megcsináltuk. Hétfőn jött a telefon, hogy egy pécsi taxis csapatnak sürgősen szüksége van egy honlapra, mert utasaik nagy része ott...
Facebook, avagy a vállalkozás népszerűsítés új ösvénye
aug. 05
Szinte minden vállalkozás, legyen az akár milliárdos árbevételű vagy sokkal kisebb, egyre nagyobb érdeklődést mutat a facebook iránt. Ez nem véletlen... A Facebook mára a világ legnépszerűbb közösségi oldala lett. Több mint 400 millió regisztrált...
A Google Analytics fontossága és szerepe
jan. 17
Annak érdekében, hogy egy weboldalt megfelelően lehessen optimalizálni és fejleszteni ugyanakkor ki lehessen szűrni a hibáit, adatokat kell gyűjtenünk a látogatók viselkedéséről az oldalon. Ebben különböző eszközök állnak rendelkezésünkre,...
Ajándék 25.000 Ft értékű Google Adwords hirdetési lehetőség, kampány beállítással!
dec. 27
Rendelje meg most valamelyik weboldal csomagunkat (starter, prémium, webáruház) és mi ajándékba adunk egy 25.000 Ft értékű Google Adwords hirdetési lehetőséget, kampány beállítással együtt! Informálódjon a lehetőségeiről valamelyik elérhetőségünkön...
Hogyan találjunk weboldalunkhoz jó kulcsszavakat?
dec. 14
A keresőoptimalizálás egyik legfontosabb lépése a megfelelő kulcsszó megtalálása. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy összeírunk körülbelül 10 szót (oldalanként!), amit kulcsfontosságúnak ítélünk az adott lap tartalmával kapcsolatosan. Általános...
Hogyan válasszunk domain nevet? Milyen egy jó domain?
dec. 13
Ha már eldöntöttük, hogy meg akarunk jelenni az interneten, a legtöbb „fejtörést” általában a megfelelő domain név kiválasztása okozza. Az elsőre kigondolt névről gyakran kiderül, hogy már foglalt. Mit lehet ilyenkor tenni? Mindenki, aki kicsit is...
Ingyen készítjük el facebook fiókját, ha most rendel honlapot!
nov. 16
Rendeljen most weblapot és ingyen elkészítjük céges facebook fiókját! Építsen kapcsolatokat a facebook segítségével. A Facebook egy cég számára nagyszerű eszköz a cég körüli közösség megszervezésére és aktivizálására. Az egyik legfontosabb: az...