Google Cégem előnyei helyi cégek számára

A Google Cégem a Google olyan ingyenes szolgáltatása, melynek segítségével cégek és szervezetek egyszerűen kezelhetik az online megjelenésüket, amit az érdeklődők a Keresés vagy a Térkép szolgáltatásban fognak látni. Ez a szolgáltatás minden cég számára számos előnnyel jár, azonban fontosságát külön hangsúlyozni kell kisebb, helyi cégek számára. Nekik az egyik legjobb lehetőség, amivel több emberhez eljuttathatják vállalkozásukat.

A Google Cégem regisztrációjához a linken találhat segítséget.

Az emberek nagy része használja ma már a Google-t, bármire is legyen szüksége, akár otthonról, akár okostelefonjáról. Ezt minden cég ki tudja használni azzal, hogy odafigyel a saját megjelenésére a Google keresőjében.

A Google Cégem előnyei

Ingyenes

Ahogy írtuk a bevezetőben is, a Google Cégem egy ingyenes szolgáltatás, nincs hozzá szükség másra, csak egy gmail-es email címre. Legtöbb helyen fizetni kell azért, ha valaki reklámozni szeretné cégét, itt azonban ez ingyenes, ami kisebb cégek számára, akik nem tehetik meg, hogy sokat költsenek marketingre, remek lehetőség.

Megjelenés a Google Keresés és Térkép szolgáltatásokban

Mikor rákeresünk valamire Google-ben, akkor általában a következő struktúrát láthatjuk: a felső találatok, melyekhez „hirdetés” van írva, a Google Adwords fizetett hirdetései, a következő blokkban látunk egy térképet, néhány (általában 3) céggel, és alattuk vannak a természetes találatok. Ez a térképes blokk a Google Cégem, ide lehet bekerülni egy egyszerű regisztráció segítségével.

Google Cégem előnyei helyi cégek számára

Ez a blokk a kereső helyének függvényében változik, és úgy van kialakítva, hogy a mobilról keresők is könnyen tudják használni: kattintásra hívható a megadott telefonszám, van link a cég honlapjára, valamint egy gombnyomással tudnak útvonaltervet készíteni.

A Google Térképen található megjelenítésére a következő lehetőség van.

Google Cégem előnyei helyi cégek számára

 

A saját céges profil személyre szabható

A regisztrációt és a megerősítést követően meg lehet adni azokat az adatokat, amiket az emberek látni fognak, amikor Google megmutatja nekik cégünket. Ilyenek lehetnek pl. a nyitvatartási idő, a cég címe, elérhetőségei, a megjelenített képek stb.

Helyi keresőoptimalizálás

A helyi keresőoptimalizálásról már írtunk bővebben, a Google Cégem ennek a folyamatnak az egyik meghatározó eleme. Nem szabad megfeledkezni róla, mivel rengeteg új vásárlót szerezhetünk, ha a keresőoptimalizálással foglalkozunk.

Statisztikák

A Google többi szolgáltatásához hasonlóan a Google Cégem rengeteg hasznos statisztikát biztosít a vállalkozások számára. Ilyenek pl. hogy a látogatók hogyan találnak rá cégedre (Keresés vagy Térkép), valamint lehetőséget biztosít az ügyfelek számára, hogy értékeljék az adott céget. Ha minőségi cégről van szó, amely sok jó értékelést kap, akkor könnyebb lesz új ügyfeleket szerezni ennek segítségével.

Összefoglalás

A Google Cégem szolgáltatás segítségével ingyen, minimális időráfordítással lehet eljuttatni cégünket rengeteg új emberhez. Azok a cégek, melyek szeretnének fejlődni, vagy csak nem akarnak lemaradni a konkurenciától, kevés befektetéssel tudnak előnyre szert tenni a Google Cégem használatával.