Vállalatirányítási rendszer, CRM rendszer, ERP rendszer fejlesztés

Saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszert, ERP rendszert, CRM rendszert készítünk az Ön igényei alapján. Személyre szabott megoldásunknak köszönhetően biztos lehet abban, hogy olyan rendszert kap, amely az Ön cégének legjobban megfelel. Nem kell az előre összeállított megoldások között választania, nem fog olyan rendszert kapni, amely ugyan sok mindenre használható, de az Ön vállalkozásához nem tökéletes. Ehelyett saját igények, a vállalkozás jellemzői, a munkafolyamatok, teendők alapján közösen megtervezzük, majd mi elkészítjük az egyedi, tökéletes vállalatirányítási vagy CRM rendszerét.

Kérje ajánlatunkat e-mailben

Az ERP rendszer, vállalatirányítási rendszer

Mit jelent az EPR rendszer kifejezés?

Az ERP rendszer az angol Enterprise resource planning rövidítése, magyarul a vállalatirányítási rendszer kifejezésre használjuk ezt a kifejezést. Az ERP rendszer olyan rendszert jelent, amely segítségével nyomon lehet követni a vállalkozás erőforrásait, a bevételeket, kiadásokat, a készletet, a megrendeléseket, de akár a szerződéseket is.

A vállalatirányítási rendszer emellett segít a vállalat szervezeti egységeinek munkájának összehangolásában, a munkafolyamatok optimalizálásában is.

ERP, vállalatirányítási rendszer készítés

Miért van szükség ERP, vállalatirányítási rendszerre?

A legtöbb vállalkozás életében eljön az az időszak, amikor az ügyintézés, a papírmunka, a folyamatok figyelemmel követése több időt vesz el, mint magának a vállalkozásnak az irányítása, mint a munkavégzés. Ilyen esetben a vállalatirányítási rendszer készítésével nem csak a vállalkozás irányítása optimalizálható, hanem az egyes folyamatokat, részfeladatokat is sokkal egyszerűbb lesz követni, dokumentálni.

Megtakarítás

Ugyan egy teljes ERP rendszer készítése nem mindig olcsó mulatság, de hosszú távon visszahozza az árát. A megfelelően elkészített vállalatirányítási rendszer segítségével a dolgozók sokkal hatékonyabban tudják munkájukat végezni.

Az ERP rendszer általában tartalmaz minden olyan adatot, amire a dolgozóknak a munkavégzéshez szükségük lehet. Ha egy rendszerben megtalálnak mindent, akkor kevesebb időt fognak eltölteni az információk, adatok beszerzésével, és többet magával a munkával.

A vállalat folyamatosan növekszik

Egy cég indítás utáni időszakban még gyakran megfelelő a papír alapon, vagy Excelben történő cégvezetés, dokumentálás, azonban a cég növekedésével exponenciálisan növekednek a teendők is. A növekedés hatására eljön az a pillanat, amikor már nagyon nehéz mindent feljegyezni, visszakeresni, vezetni, és helyette inkább megéri egy vállalatirányítási rendszert fejleszteni, bevezetni.

Munkafolyamatok automatizálása, összekötése

Ha minden egyes feladatot manuálisan kell végezni, akkor rengeteg idő fog elmenni a dolgozók idejéből erre. Olyan idő, amit tölthetnének a hasznos munkavégzéssel is. A jól elkészített ERP rendszer a lehető legtöbb munkafolyamatot automatizálja, jelentősen felgyorsítva ezzel a munka menetét.

Az automatizálásnak köszönhetően a hibák is csökkenni fognak. Amikor minden feladatot manuálisan kell csinálni, minden manuálisan kell feljegyezni, akkor sokkal nagyobb a hibalehetőség. Vegyük például az egyik legegyszerűbb feladatot, amire minden cégnek szüksége van, a bevételek, kiadások összegzése. Ha manuálisan történik az összegzés, akkor egy összeadási hiba végzetes lehet, ERP rendszer esetén azonban csak fel kell vinni a számlákat, és a rendszer minden kiszámol magától, sőt, akár statisztikákat is készít.

Teljes átláthatóság, könnyű visszakeresés

A vállalatirányítási rendszer nem csak a jelenlegi adatokat tartalmazza egy cégről, hanem visszamenőleg is minden megtalálható benne. Ez kifejezetten előnyt jelent, ha vissza kell keresni valamit a korábbi dokumentumok, feladatok, pénzügyi információk közül.

A CRM rendszer

A CRM rendszer az angol Customer Relationship Management kifejezés rövidítése, magyarul ügyfélkapcsolati, ügyfélkapcsolat-kezelés rendszert jelent. A CRM rendszer a vállalatirányítási rendszer egyik része, de különálló rendszerként, teljes vállalatirányítás nélkül is népszerű.

A vállalatirányítási rendszerrel szemben a CRM rendszer nem a vállalat teljes egészére koncentrál, hanem az ügyfelekkel, vásárlókkal kapcsolatos adatokat tartalmazza, kezeli. A CRM rendszer jelentősen megkönnyíti, javítja az ügyfelekkel való kommunikációt, kapcsolattartást.

CRM rendszer készítés

Miért van szükség CRM rendszerre?

Az ügyfél adatok biztonságos tárolása

Kezdetben sok vállalkozás az ügyfelek adatait Excelben tárolja, ugyanis ez az egyik legegyszerűbb módja az adattárolásnak. Ahogy fejlődik a vállalkozás, úgy növekszik az ügyfelek adatainak mennyisége is. A saját számítógépen, Excelben történő adattárolás nem biztonságos, és meghibásodás esetén az egész adatbázis elveszhet.

A CRM rendszer azonban általában egy szerveren található, hasonlóan egy webáruházhoz. Ez maximális biztonságot és rendszeres biztonsági mentéseket jelent. Probléma esetén visszaállítható a néhány nappal korábbi állapot, így nem kell félni a teljes adatvesztéstől.

Több dolgozónak van szüksége az adatokra

A saját számítógépen történő ügyféladat tárolás addig jó megoldás, amíg csak egy ember kezeli, használja ezeket az adatokat. A CRM rendszer úgy is elkészíthető, hogy az interneten keresztül többen is hozzáférjenek egyszerre. Mindenkinek lehet külön felhasználói profilt létrehozni, így akár azt is nyomon lehet követni, hogy ki, mikor módosítja az adatokat.

A CRM rendszerben tárolni lehet a korábbi beszélgetéseket, levelezéseket is az ügyfelekkel, így ha egy projekthez új dolgozó csatlakozik, a rendszerben látni fog mindent, ami a projekttel kapcsolatban addig történt.

Hozzáférés az ügyfelek számára

Manapság már nem csak egy vállalat dolgozóinak kell hozzáférniük az ügyfelekről tárolt adatokhoz, hanem maguknak az ügyfeleknek is, ugyanis ez jelentősen meg tudja könnyíteni a kommunikációt. Természetesen az egyes ügyfelek csak a saját adataikhoz férnek hozzá, más ügyfelek információt nem érik el.

A feladatok rendszerezése és a határidők betartása

A CRM rendszerek segítségével nem csak az ügyfél adatokat lehet rendszerezni, hanem a hozzájuk kapcsolódó feladatokat, kéréseket is. Minden ügyfélhez fel lehet vinni a megbízásokat, akár határidővel együtt, és a rendszer automatikusan jelezni fog, ha közeleg a határidő, de még nem lett elvégezve a feladat.

A CRM rendszer segítségével lehetőség van a feladatok azonnali kiosztására, delegálására is. Ez azt jelenti, hogy amikor egy kérés érkezik az ügyfelektől, az adminisztrátor azonnal ki tudja azt osztani valakinek, mindenféle plusz teendő nélkül.

Ajánlott tartalmak

A CRM rendszer előnyei, jelentése
okt. 09
A vállalkozások nagy részénél eljön az az időszak, amikor már az ügyfelekkel történő kapcsolattartás, az ügyfelek ügyeinek intézése nehézségeket okoz valamilyen rendszer nélkül. Ezek a rendszerek a CRM rendszerek. A CRM rendszer hasonló lehet egy...
Pályázati lehetőség! Vegyen igénybe Uniós támogatást
már. 10
Mikrovállalkozások fejlesztése (GOP-2011-2.1.1/M és KMOP-2011-1.2.1/M) A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től 2011. december 31-ig lehetséges. A.3. TÁMOGATÁS ÖSSZEGE A vissza nem térítendő támogatás összege legalább 1 millió Ft, legfeljebb 4...
Webáruház pályázati források igénybevételével, pályázatírással! Akár 50% támogatással!
nov. 05
Készíttesse webáruházát EU-s pályázati források felhasználásával. Az elnyerhető támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 50%-a lehet. A konstrukció fő célja a hazai kis- és középvállalkozások (továbbiakban: KKV) jövedelemtermelő...