A Google kereső előnyben részesíti és előrébb sorolja a találati listán a mobilbarát weboldalakat

Google hátra sorolja a nem mobilbarát weboldalakat

A Google igen fontos bejelentést tett: mobileszközökön keresőjük rangsorolási algoritmusába beépítik, hogy az adott weboldal mobilbarát-e. A nem mobilbarát weboldalakat hátrébb sorolja a találati listán! A nem mobilbarát oldalak tulajdonosai tömegesen kapják az e-amil értesítést.

A több éve fejlesztett változtatások hamarosan minden nyelven, globálisan, egyszerre élesednek, tehát már nem sok időnk van mobilbaráttá tenni honlapunkat. A Google elárulta, hogy már 2014. novembere óta kísérleteznek az algoritmussal. Arról nem árultak el többet, hogy pontosan milyen változás várható az algoritmusban és ez mikor fog megtörténni.

Google hátra sorolja a nem mobilbarát weboldalakat

Tisztán látszik, hogy a Google nagyon fontosnak tartja, hogy valamennyi weboldal mobilbaráttá váljon. Az említett figyelmeztetésen kívül közzétettek egy útmutatót, valamint mobiltelefonon a találati listában is már feltüntetésre kerül, hogy egy weboldal mobilbarát vagy sem.

Mitől lesz mobilbarát egy honlap?

  • A mobilbarát weblap olyan betűméretet használ, ami nagyítás nélkül is jól olvasható
  • A mobilbarát weblap a tartalmat az adott képernyőmérethez igazítja, így nem kell vízszintesen nagyítanunk az olvasáshoz
  • A mobilbarát weblap linkjei könnyen kattinthatóak
  • A mobilbarát honlap nem használ elavult Flash technológiát

Ha Ön is mobilbaráttá szeretné tenni weboldalát keressen bennünket a
+36-30-530-2953-as telefonszámon vagy az info[at]netfort[dot]hu e-mail címen.