Egyedi tartalom, a profittermelő honlap készítésének alapja

Sokan abba a hibába esnek, hogy egy honlap elkészítésénél csak az egyedi designt, a honlap kialakítását tartják fontosnak, a weboldal tartalmára kevesebb figyelmet fordítanak, vagy egyszerűen csak másik honlapról lemásolják a tartalmakat. Ahhoz, hogy honlapod sikeres legyen, profitot termeljen, szükség van arra, hogy ne csak egyedi designnal rendelkezzen, hanem egyedi, minőségi tartalommal is töltsd fel azt.

Egyedi tartalom, a profittermelő honlap készítésének alapja

Mit jelent az egyedi, minőségi tartalom?

Az egyedi tartalmat könnyebb megmagyarázni a két fogalom közül, a honlapodra feltöltött szövegeket, képeket saját magad készítsd, írd meg, ne másik honlapról másold őket. Az egyedi képek a látogatók számára előnyösek, az egyedi szövegek pedig mind a látogatók, mind a keresőoptimalizálás szempontjából elengedhetetlenek.

A minőségi tartalmat már nehezebb meghatározni. Ha biztosra akarsz menni, akkor olyan szövegeket kell készíteni, melyek hasznos információkat jelentenek a látogatók, a vásárlók, ügyfelek számára.

Egyedi honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Az egyedi szövegek és a keresőoptimalizálás

Az egyedi tartalom, az egyedi szövegek elsősorban a keresőoptimalizálásban (röviden SEO, az angol Search Engine Optimization alapján) jelentkeznek. A keresőoptimalizálás célja, hogy honlapod minél előrébb legyen megtalálható a Google keresési találatai között a vállalkozásoddal, honlapoddal kapcsolatos kulcsszavakra. Minél előrébb lesz weboldalad, annál több látogatót fogsz tudsz szerezni, a több látogató pedig több bevételt jelent.

Ha a Google egyedi tartalmakat vár el, akkor egyedi tartalmakat kell készíteni, ugyanis a megfelelő keresőoptimalizálás nélkül fizetett hirdetésekre leszel rászorulva, ha látogatókat szeretnél honlapodra.

Olcsó marketing

A mai világban alkalmazott marketing megoldások nagy része költséges, igen sok ráfordítással jár. A fizetett hirdetések működésének lényege, hogy az egyes látogatók, vagy megjelenített hirdetések után kell fizetned, de természetesen nem lesz minden látogatóból vásárló, ügyfél, hanem rengetegen lesznek azok, akik a hirdetésre kattintanak, eljutnak honlapodra, de vásárlás nélkül elhagyják azt.

Ezzel szemben a tartalommarketing lényege, hogy olyan tartalmakat készítesz honlapodon, melyek aztán hónapokig, évekig hozni fogják a látogatókat, ingyenesen. A fizetett hirdetések esetén semmi sincs ingyen, ha nem fizetsz, nem jelennek meg hirdetések, a hasznos, minőségi cikkek, aloldalak azonban hosszú időn át rendszeres látogatókat jelenthetnek.

A felhasználói élmény javítása

Honlapod látogatói már nehezebben szűrik ki a másolt szövegeket, mint a Google, azonban az emberek is jobban szeretik, ha egyedi szövegeket, leírásokat olvasnak az interneten, olyanokat, melyek hasznosak számukra, megoldást kínálnak felmerülő problémáikra.

Felhasználói szempontból az egyedi tartalom nem csak a szövegekre, hanem a képekre is vonatkozik. A Google a képeket nem „látja”, csak a megadott alt címkéket tudja értelmezni, a felhasználók azonban első ránézésre kiszűrik, hogy saját, egyedi képekkel készítetted-e el honlapod, vagy ingyenesen letölthető tucatképeket használsz. A tucatképek alkalmazását nem biztos, hogy minden honlap el tudja hagyni teljesen, de weboldalad főoldalán és fontosabb aloldalain használj saját készítésű, releváns képeket, mivel ezeknek köszönhetően jelentősen javulni fog a felhasználói élmény.

Hitelesség az interneten

Az interneten, legyen szó bármilyen témáról, több hasonló honlap is megtalálható. Biztos lehetsz benne, hogy a konkurencia is jelen van, próbálkozik az érdeklődők megszólításával, az eladásokkal. Ha azt szeretnéd, hogy a te honlapod keltse a legjobb benyomást az érdeklődőkben, akkor különböznöd kell a konkurenciától, jobb minőségű, egyedi tartalommal kell weboldaladnak rendelkezni.

Linképítés

A linképítés a keresőoptimalizálás egyik alapja, lényege, hogy minél több honlapodra mutató minőségi linkkel rendelkezel, annál előrébb fog megjelenni honlapod a keresési találatok között. Ahhoz, hogy természetes linkek mutassanak honlapodra, szükség van olyan tartalomra, melyet ismeretlenek is szívesen linkelnek. Ezek a tartalmak az egyedi, sokak számára hasznos tartalmak, szövegek lesznek, másolt vagy néhány soros szövegeket senki nem fog másokkal megosztani.

A weboldal konverziójának javítása

Nem elég a látogatókat honlapodra csábítani, hanem azt is el kell érni, hogy a látogatók vásároljanak, igénybe vegyék szolgáltatásaidat. Ha a keresőoptimalizálással kevésbé foglalkozol, és a fizetett hirdetésekre koncentrálsz inkább, akkor is szükséged lesz minőségi tartalomra a konverziók növeléséhez.

A látogatók értékelik a hasznos információkat vásárlás előtt, melyeket, ha nem találnak meg a te honlapodon, akkor máshol fognak utánuk járni. Mindent el kell azonban követni annak érdekében, hogy aki vásárlás előtt áll, és megérkezett weboldaladra, találjon meg nálad minden szükséges információt. Ha másik vállalkozás oldalán találja meg valaki ezeket az információkat, könnyen lehet, hogy ott is fog vásárolni, és nem jön már vissza honlapodra.

Összefoglalás

Aki honlapot készíttetnek, tudják, hogy az egyedi design elengedhetetlen. Kevesebben vannak azok, akik azt is tudják, hogy az egyedi, minőségi tartalom hasonlóan fontos, mint a jól megtervezett design. Az egyedi, hasznos tartalommal feltöltött honlapok várhatóan sokkal több profitot fognak termelni, sokkal sikeresebbek lesznek, mint a másolt tartalmakat, szövegeket tartalmazó weboldalak.

Egyedi honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!