Miért éri meg egyedi honlapot készíttetni?

Amikor egy cég vagy magánszemély honlapot szeretne készíttetni magának, mindig felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb választás: az ingyenes weboldal készítés saját magadnak, egy sablon honlap készítése, amely olcsóbb, vagy az egyedi honlap, amely kicsit drágább. Cikkünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy miért éri meg egyedi honlapot készíttetni.

Miért éri meg egyedi honlapot készíttetni?

Egyedi design

Manapság már saját céges honlap nélkül szinte lehetetlen eredményeket elérni, amire a legtöbb vállalkozás rájött, és sorra készülnek a honlapok a gazdaság minden területén. Törekedni kell arra, hogy amikor a látogató megérkezik honlapodra, akkor egyedi, minőségi honlappal találkozzon.

Ha nem egyedi weboldalad designja, akkor a látogatók könnyen úgy gondolhatják, hogy nem profi céggel van dolguk, akik a honlapjukat is másolják, nem hajlandók rá költeni. Bár maga a cég nem lesz rosszabb egy alacsonyabb minőségű honlaptól, azonban a megítélés igen, mivel az ismeretlen látogatók a céges weboldallal találkoznak először, nem magával a céggel.

Az egyedi honlapokat készítő cégek nem csak a weboldalt készítik el, hanem igény szerint készítenek arculatot, céges logót, levélpapírt stb., amellyel biztosítani lehet, hogy egy vállalkozás megjelenésének minden formája teljesen egyedi, személyre szabott legyen.

Több, egyedi funkciók

Ma már gyakran nem elég egy honlapot létrehozni néhány statikus aloldallal, hanem szükség lehet pl. hírlevél feliratkozásra, időpontfoglalásra, kupon beváltásra, egyedi űrlapokra stb. A felmerülő lehetőségek közül nem mindegyiket lehet megoldani sablon weboldalakkal, így az alacsonyabb költségekért cserébe „lebutított” weboldalt kap a megrendelő.

Egyedi honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!

A látogatók előtérbe helyezése

A honlapok feladata, hogy minél jobban megkönnyítsék a látogatók dolgát, mivel ez több bevételhez vezet a weboldal tulajdonosának számára. Ez a feladat azonban minden honlapnál mást jelent. A honlapok célja többféle is lehet: információ megjelenítése, rendelések leadása, ajánlatok kérése, feliratkozás, szolgáltatások igénybe vétele, visszahívás kérése stb. Bármelyik is a honlap célja, annak kell alárendelni az egész weboldalt, ez pedig gyakran egyedi fejlesztéseket, megoldásokat igényel.

Egyszerűbb fejlesztések

A mai világban nem elég csak egy honlapot elkészíttetni, feltölteni tartalommal és évekig rá sem nézni, hanem szükség van a folyamatos tartalmi frissítésekre, új funkciók programozására, a weboldal időnkénti átalakítására.

A sablon weboldalak esetén az egyedi kérések nehezen, vagy egyáltalán nem megoldhatók, egyedi honlapok esetén azonban a honlapkészítő később is tud olyan plusz funkciókat programozni, elkészíteni, melyekre szükség lehet.

Keresőoptimalizálás előtérbe helyezése

A keresőoptimalizálás (SEO) elengedhetetlen része a honlapkészítésnek. Amíg régen elég volt egy weboldalt elkészíttetni, feltölteni tartalommal, és már hozta is a látogatókat, addig ma már tudatosan foglalkozni kell a weboldal technikai megoldásaival, az egyedi, releváns tartalom elkészítésével, ha a Google első oldalára szeretnél kerülni.

Olyan weboldal rendszert érdemes választani, ahol a SEO-hoz szükséges tennivalók minél egyszerűbben elvégezhetők. Ide tartozik pl. a meta címkék kitöltése minden aloldalon, a képek alt-címkéinek kitöltése, az egyszerű szövegformázási megoldások. Mivel a honlap tulajdonosai nagyon ritkán értenek a programozáshoz, így olyan rendszerre van szükségük, ahol segítség nélkül tudnak létrehozni keresőoptimalizált tartalmakat, amire az egyedi honlapok kiválóan alkalmasak.

Hosszú távon gazdaságosabb

A kezdeti költségek természetesen magasabbak, ha egyedi designt kell készíteni, egyedi funkciókat kell leprogramozni, azonban hosszútávon visszahozza az árát az egyedi honlap. A sablon weboldalak sajátossága, hogy az alap funkciók olcsók, azonban a plusz funkciókért sokkal többet kell fizetni, mint amennyiért a honlapkészítő cég leprogramozza azokat. Ráadásul itt is jelentkezik, hogy ezek a sablon funkciók nem személyre szabottak, így ha honlapodra valami teljesen egyedi dolgot szeretnél felrakni, akkor gyakran sablon honlap esetén lehetetlen feladat előtt állsz.

Segítség a honlapkészítőtől

Az egyedi honlapkészítés előnyei közé tartozik, hogy a profi honlapkészítők, köszönhetően tapasztalatuknak, rengeteg tanáccsal tudnak szolgálni az ügyfeleik számára. Mivel számos olyan megrendelő van, akik nincsenek tisztában a weboldal készítés minden részletével, így valamennyire rá vannak utalva arra, hogy egy hozzáértő, tapasztalt honlapkészítő cég készítse el weboldalukat. A profi honlapkészítők segíteni tudnak abban, hogy mindenki kihozza weboldalából a maximumot, hogy a lehető legjobb eredményeket tudja elérni.

Összefoglalás

Minden honlaptulajdonosnak törekednie kell arra, hogy honlapja egyedi designnal, a szükséges funkciókkal rendelkezzen, amire a legjobb megoldás, ha egyedi honlapot készíttetnek. Az egyedi weboldalak számos előnnyel rendelkeznek mind a tulajdonos, mind a látogatók számára.

Egyedi honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!