Logó tervezés, logó készítés, arculattervezés

A céges arculat kiemelt szerepet játszik az Ön vállalkozásáról alkotott első benyomás kialakításában. Egy átgondolt, igényes vállalati megjelenés pont azt teszi, amit Ön is: a vállalkozását népszerűsíti, eladja.

Logó készítés ára, arculattervezés ára

Már 30.000 Ft-ért profi, egyedi arculatot készítünk Önnek. (Három logó terv, két módosítási körrel). A végleges logó után névjegykártya tervet készítünk és arculati kézikönyvet adunk át.

Miért fontos a jól elkészített logó?

A különböző logók hozzátartoznak a mindennapokhoz, ha körülnéz az utcán, munkahelyén, akkor legalább 2-3 logót valószínűleg talál másodperceken belül. Nem véletlenül van minden vállalatnak saját logója, ugyanis segít a céges arculat kialakításában, a marketingben, a cég, a termékek, a szolgáltatások felismerésében.

Nem mindegy azonban, hogy egy cég milyen logóval rendelkezik, ha minőségi logót szeretne, akkor érdemes profi logó tervező cégre bíznia a logó elkészítését.

A logó a cég arca

Ahogy írtuk feljebb is, a logó az arculattervezés egyik legfontosabb része, az egyik legelső dolog, amit egy cégről, társaságról látnak az érdeklődők. Ha az Ön cégének logója nem jól van elkészítve, akkor már azelőtt rossz véleménnyel lehetnek cégéről az érdeklődők, mielőtt bármilyen fontos információval, vagy Önnel találkoztak volna.

Ez tehát a gyakorlatban azt jelenti, hogy olyan logót kell tervezni, amely kiváló első benyomással rendelkezik.

A márka, a vállalkozás felismerése

Amikor az emberek a népszerű márkákra gondolnak, általában legelőször azok logója jut eszükbe. Ennek oka egyszerű, az emberek nagy része vizuális típus, így sokkal könnyebben tud megjegyezni képeket, alakokat, színeket, mint írott szövegeket. Emiatt célszerű a könnyen felismerhető, egyszerű logó tervezése.

Milyen a jó logó?

Egyszerű

Az egyik legfontosabb ismertetője a népszerű, jó logóknak, hogy a lehető legegyszerűbbek. Az egyszerűség segít az emlékezésben, a felismerésben, amikor valaki meglátja pl. a Nike logóját, akkor azonnal tudja, hogy melyik márkáról, cégről van szó, pedig csak egy fekete pipából áll az egész.

Könnyen megjegyezhető

Mivel leggyakrabban a vállalkozás logójával találkoznak legelőször az érdeklődők, így mindenképpen törekedni kell a könnyen megjegyezhető logó tervezésére. Minden reklámban, hirdetésben a különböző cégek logója jelenik meg, egy átlagos napon is több tíz új logóval találkozhatnak az emberek. Ha az Ön logója könnyen megjegyezhető, akkor sokan fognak rá emlékezni, akkor is, ha csak futólag látják, ha csak véletlenül találkoznak vele valahol.

Skálázható

A mai világban egy logót rengeteg különböző méretben kell felhasználni, legyen szó digitális vagy papír alapú megjelenítésekről. Ennek megfelelően logó tervezés során figyelni kell arra, hogy a logó könnyen skálázható legyen, hogy minden méretben, felbontáson egyformán jól nézzen ki.

Hogy mekkora méretekben kell gondolkodni? A legkisebb talán a reklámtollon történő megjelenítés, a legnagyobb pedig pl. egy út melletti reklámtábla mérete lehet. Ha túl kicsi a logó szövege, nem lesz olvasható a toll oldalán.

Releváns a vállalkozáshoz

A logó kialakítása, designja hasonlítson a vállalkozás, szervezet tevékenységéhez, szolgáltatásaihoz. Pl. egy ügyvédi iroda logója valószínűleg komolyabb lesz, egy gyerekjátékokat árusító cég viszont inkább játékos, színes logóval tudja legjobban megszólítani a potenciális ügyfeleket.

Hosszú időre készül

Ha az Ön logójának a fő jellemzője, hogy trendi, akkor érdemes elgondolkodni új logó tervezésén. Általában egy szervezet ugyanazzal a logóval rendelkezik teljes működése, élete alatt, és ez a logó van minimálisan alakítva, változtatva néha. Olyan logót kell tehát tervezni, amely nem csak mai szemmel trendi, hanem várhatóan 10-20 év múlva ugyanúgy meg fog felelni az elvárásoknak.

Saját logó tervezés vagy profi logó készítés?

Ma már, az internetnek köszönhetően, néhány másodperc alatt lehet találni olyan programot, weboldalt, amellyel bárki tud ingyen, saját magának logót tervezni, akkor is, ha még soha nem csinált ilyet. Ennek ellenére, különösen, ha céges logóról van szó, akkor érdemes profi logó tervezőre bízni a munkát, ugyanis így lehet a legjobban kihasználni a logóban rejlő lehetőségeket.

Profi logó készítő választása

A logó tervezéssel foglalkozók között is vannak természetesen különbségek, így érdemes az alábbi segítségnek köszönhetően azonban ki fogja tudni választani a megfelelő logó tervező céget.

  • Tapasztalat: A logó tervezés egyik legfontosabb része a tapasztalat. Minél több logó referenciával rendelkezik egy cég, annál nagyobb az esélye, hogy olyan logót fog készíteni, amely az Ön vállalkozásának legjobban megfelel.
  • Referenciák: A tapasztalat felmérése legegyszerűbben a referenciák számával, minőségével ellenőrizhető. Ma már szinte minden logó tervező rendelkezik saját weboldallal, ahol megjeleníti korábbi munkát, elkészített logóit is. Ezeket végig lehet nézni, össze lehet hasonlítani másik cégek referenciáival.
  • Mennyi idő alatt készül el? Ha egy cég vállalja, hogy 1-2 óra alatt elkészít Önnek egy logót, akkor az várhatóan olyan is lesz, mint a ráfordított idő. Egy minőségi logó tervezése általában néhány napig eltart, még a legegyszerűbb logók esetén is. Figyelni kell természetesen arra is, hogy ne tartson 1 hónapig, amíg elkészül a tervező a logóval, ugyanis az sem reális.
  • A logó tervezés ára: Hasonlóan az elkészítési időhöz, ha valaki vállalja, hogy 5.000 Ft-ért készít Önnek logót, akkor az a logó valószínűleg nem fog megfelelni a fen leírt követelményeknek. Ki lehet fogni természetesen olyan logó tervezőt, aki olcsón is tud kiváló logót készíteni, de nagyon nagy szerencse kell hozzá.
  • Van lehetőség módosításra? Ritka az az eset, hogy egy elkészített logó elsőre tökéletesre sikerül. Pont emiatt célszerű olyan logó tervezőt választani, aki lehetőséget biztosít az első változat módosítására, javítására. Cégünk három logó tervet készít, és a kiválasztott logóra két módosítási kör is vonatkozik. Ennek köszönhetően minden Ügyfelünk olyan logóval gazdagodhat, amely megfelel a mai követelményeknek.

Az arculattervezés

A logó tervezés az arculattervezés egyik része, azonban a teljes céges arculat elkészítése több feladatból áll. Az arculattervezés során nem csak logót készítünk el, hanem Ügyfeleinkkel közösen kitaláljuk, meghatározzuk a cég arculatát, színvilágát, marketing elemeinek alapjait.

A céges arculat a cég minden megjelenési formájára rányomja a bélyegét. Ide tartozik a logó is, de az arculattervezés keretein belül levélpapírt, névjegykártyát, marketing elemeket, boríték sablont is készítünk Ügyfeleink számára. Ezek segítségével biztosítani lehet, hogy a cég minden egyes megjelenése egységes arculattal történjen.

 

Hatékony webdesign készítés az ügyfél igényeit is felülmúlva
A webdesign területe folyamatosan fejlődik, és új trendek jelennek meg, amelyek hatással vannak a weboldalak kinézetére és funkcióira. Ebben az esettanulmányban áttekintünk néhány legfrissebb trendet...
Hasznos cikk
Referencia
Asztalosbau.com - logó készítés
Logót készítettünk az Asztalos Bau számára.
Hasznos cikk
Referencia
2023 legnépszerűbb felhasználói felület, azaz UI design trendjei
Az új év, új trendekkel és irányokkal szolgál mind a grafikusoknak és mind az ügyfelek számára. Összeszedtük az idei év meghatározó elveit. 1. A nagy betűméret továbbra is magával ragadó élményt ad...
Hasznos cikk
Referencia
Nail Fashion - logó készítés
Logót készítettünk a Nail Fashion-nek.
Hasznos cikk
Referencia
Precursor Kft. - Arculattervezés
Logót terveztünk a Precursor Kft. számára.
Hasznos cikk
Referencia
FoxButor logó készítés
Logót készítettünk a FoxButor számára.
Hasznos cikk
Referencia
Weblap design készítés: bízd profikra
A weboldal készítés előtti várható költségek felmérésénél általában a weblap design az a terület, amin az emberek jelentős része spórolni szeretne. Ennek az oka egyértelműen az, hogy az...
Hasznos cikk
Referencia
Üzleti weboldal készítés, milyen legyen a honlap?
Manapság már az emberek többsége annyi időt tölt online, hogy internetes jelenlét nélkül egyetlen cég sem tud igazi eredményeket elérni. Emiatt az üzleti weboldalak jelentősége megnőtt, nem elég csak...
Hasznos cikk
Referencia
Katie & Baker rollup készítés
Rollup-ot készítettünk a balatonkenesei Katica Pékség számára. A rollup a Premium Biscuits és a Freescuits termékeket mutatja be.
Hasznos cikk
Referencia
Mátra Design Kft logó készítés
Logót készítettünk a Mátra Design Kft. számára.
Hasznos cikk
Referencia
HP Klíma logó tervezés
Logót terveztünk a szigetvári HP Klímánák.
Hasznos cikk
Referencia
Gaugecal logókészítés
Logót készítettünk a GaugeCal Mérőeszköz Kalibráló Kft. számára.
Hasznos cikk
Referencia
Sexship.hu logó készítés
Logót készítettünk a Hugo Clipper Bt. számára, a SexShip webáruházhoz.
Hasznos cikk
Referencia
Hugo Clipper - logó készítés
Logót készítettünk a Hugo Clipper Bt. számára.
Hasznos cikk
Referencia
Dotis Apartman - logó készítés
Logót készítettünk a Dotis Apartmannak.
Hasznos cikk
Referencia
Hair Glam logó készítés
Logót készítettünk a pécsi Hair Glam fodrászatnak.
Hasznos cikk
Referencia
Barkoczinejudit.com - logó készítés
Logót készítettünk Barkócziné Juditnak.
Hasznos cikk
Referencia
Lapszab.hu - logó készítés
Logót készítettünk a lapszab.hu számára.
Hasznos cikk
Referencia
Magyarbankihitel.hu - logó készítés
Logót készítettünk Magyar Piroskának, a www.magyarbankihitel.hu számára.
Hasznos cikk
Referencia
Szerkezetepitok.hu - logó készítés
Logót készítettünk a Nyírség MFMÉP Kft. számára.
Hasznos cikk
Referencia
Familiacampingbalaton.hu - logó készítés
Logót készítettünk a Família Camping Kft. számára.
Hasznos cikk
Referencia
Conception.hu - logó tervezés
Egyedi logót készítettünk a díszlettervezéssel, belső terek tervezésével foglalkozó conception.hu weboldalhoz.
Hasznos cikk
Referencia
Best-life.hu - logó készítés
Egyedi logót terveztünk az általunk készített best-life.hu webáruháznak.
Hasznos cikk
Referencia
Tippmixguru.hu - Logó készítés
Logót készítettünk a sportfogadással foglalkozó Tippmixguru csapata számára.
Hasznos cikk
Referencia
Zalai Projekt Műhely - logó készítés
Logót készítettünk a Zalai Projekt Műhely (RF Consulting Kft.) számára.
Hasznos cikk
Referencia
Karda Ingatlan - Logó készítés
Céges logót készítettünk a Karda Ingatlan és Hiteliroda számára. 
Hasznos cikk
Referencia
Jorendezveny.hu - logó készítés
Egyedi logót készítettünk a jorendezveny.hu weboldalhoz. A weboldal rendezvények szervezésében nyújt segítséget, támogatja a rendezvények szereplőit.
Hasznos cikk
Referencia
K-Invent logó készítés
Logót készítettünk a K-Invent BT. számára.
Hasznos cikk
Referencia
Bont-Véd Kft. - logó tervezés
Logót készítettünk a vagyonvédelemmel és építőiparral foglalkozó Bont-Véd Kft. számára.
Hasznos cikk
Referencia
Puzzlekucko.hu - logó készítés
Logót készítettünk a puzzlekucko.hu puzzle webáruházhoz.
Hasznos cikk
Referencia
Autogumi.shop.hu logó tervezés
Logót terveztünk az általunk készített autogumi.shop.hu webáruházhoz.
Hasznos cikk
Referencia
Iza - Home Design - Translate logók
Art deco stílusú logót készítettünk Konya Izabella számára.
Hasznos cikk
Referencia
D & G Klíma - logó készítés
Logót készítettünk a D & G Klíma számára.
Hasznos cikk
Referencia
Dr Haller - a4 mappa
A4 mappát design tervet készítettünk Dr Haller Ákos, plasztikaisebész számára.
Hasznos cikk
Referencia
Dr Haller - névjegykártya készítés
Névjegykártyát készítettünk Dr. Haller Ákos, plasztikaisebész számára.
Hasznos cikk
Referencia
Dr Haller - logó tervezés
Logót terveztünk Dr. Haller Ákos, plasztikaisebésznek.
Hasznos cikk
Referencia
Styleandpassion.hu - logó készítés
Logót készítettünk a Style and Passion tánciskola számára.
Hasznos cikk
Referencia
NET-AGRO Szerviz - logó készítés
Logót készítettünk a Net-Agro Kft. számára.
Hasznos cikk
Referencia
R-FLO Kft. - logó készítés
Logót készítettünk az R-FLO Kft. számára.
Hasznos cikk
Referencia
Superiorhomes.hu - logó készítés
Logót készítettünk a Superiorhomes.hu számára.
Hasznos cikk
Referencia
Nimfas.com - logó készítés
Logót készítettünk a Nimfas Corporation Bt. számára.
Hasznos cikk
Referencia
Feelgoodcoaching.hu - logó készítés
Hasznos cikk
Referencia
Drhaller.hu logó készítés
Logót készítettünk Dr. Haller Ákos plasztikaisebész számára.
Hasznos cikk
Referencia
Balatonőszöd logó készítés
Logót készítettünk a Balatonőszöd Községért Egyesületnek.
Hasznos cikk
Referencia
Thesolution.hu - A4, LA4, 4 oldalas LA4 szóróanyag, időpontkártya és facebook borítókép készítés
A4, LA4, valamint 4 oldalas LA4 méretű szóróanyagot, valamint névjegykártya méretű időpont kártyát és facebook borítóképet is terveztünk. Minden kiadványi munka, az általunk készített honlap...
Hasznos cikk
Referencia
Hotelplatan.com - Komfort Hotel Platán - reszponzív honlapkészítés
Reszponzív honlapot készítettünk a harkányi Komfort Hotel Platán számára. A megújult modern honlap remekül mutatja be a hotelt, informál minden fontos tudnivalóról és tehetjük meg foglalásunkat a...
Hasznos cikk
Referencia
IvanekFit logó készítés
Logót készítettünk Ivanek Róbert számára.
Hasznos cikk
Referencia
Pecabaja.hu - Logó készítés
Logót készítettünk a pecabaja.hu oldalnak.
Hasznos cikk
Referencia
Langarden logó készítés
Logót készítettünk a Langarden-Feed Kft. számára.
Hasznos cikk
Referencia
Klimasarok.hu - A3 és A4 méretű termékbemutató szórólap tervezése
A3 és A4 méretű termékbemutató szórólapot terveztünk a Klimasarok.hu számára.
Hasznos cikk
Referencia

Oldalak