A CMS rendszer és előnyei a honlapkészítésben

A CMS az angol „content management system” kifejezés rövidítése, ami magyarul tartalomkezelő rendszert jelent. A tartalomkezelő rendszerek olyan szoftverek, melyek több személy együttműködését segítik elő különböző munkafolyamatok során.

A CMS rendszer és előnyei a honlapkészítésben

A CMS rendszereknek nagy szerepük van a honlapkészítésben, a webtartalom-kezelő rendszerek (WCMS) feladata, hogy megkönnyítsék a weboldalak, webáruházak működtetését, az új tartalmak feltöltését, a régi tartalmak módosítását. Amennyiben a honlap működtetője nem rendelkezik HTML programozási ismeretekkel, tartalomkezelő rendszer nélkül szinte lehetetlen effektíven honlapot üzemeltetni.

A CMS rendszerek előnyei

Könnyű, olcsó honlap üzemeltetés

Ahogy írtuk, a legtöbb honlap tulajdonos nem tud programozni, viszont az alap szövegszerkesztési tudnivalókkal (pl. Word használata) a legtöbb ember, aki honlapot szeretne, tisztában van. A tartalomkezelő rendszerek használatához ez az alap szövegszerkesztési tudás elegendő, lehet vele új tartalmakat létrehozni, a régieket szerkeszteni, frissíteni.

Ha ezeket a feladatokat nem tudná elvégezni a felhasználó, akkor minden egyes apró módosításhoz is webfejlesztő segítségét kellene kérni, ami nem csak a módosítások elkészülésének idejét növelné meg, hanem akár jelentős többlet kiadásokat is eredményezhet.

Több felhasználó

Egy céges honlapot gyakran nem csak egy ember, hanem többen is szeretnének frissíteni, módosítani. A CMS rendszerek segítségével ez könnyedén megoldható. Beállítható, hogy kinek milyen jogai legyenek, melyik aloldalakat tudják módosítani stb. A több felhasználó akár egyszerre is online lehet, és csinálhatja a saját feladatát, a CMS rendszernek köszönhetően nem fogják egymás zavarni.

Könnyebb keresőoptimalizálás

Minden honlap célja, hogy minél több látogatót vonzzon, aminek segítségével növelni lehet a bevételeket, eladásokat. A látogatók számának növeléséhez elengedhetetlen a keresőoptimalizálás (SEO), amit a megfelelő CMS rendszer jelentősen meg tud könnyíteni.

A SEO jelentős részét adják a meta címkék, az oldalak címei, a fejlécek megfelelő megformázása, a keresőbarát webcímek, melyek mind olyan dolgok, amiknek megfelelő használatát a CMS rendszer jelentősen megkönnyíti. Hasonlóan a tartalom szerkesztéséhez, a SEO beállításokhoz is CMS rendszer nélkül programozói ismeretekre lenne szükség.

Könnyű fejlesztés

Nem csak a honlapok tartalma, hanem a weboldal motorja is folyamatosan frissítésekre szorul. A népszerű CMS rendszerek előnye, hogy rendszeresen jelennek meg olyan frissítések, modulok, melyek a legújabb követelményeknek is megfelelnek.

Ezek nem csak a weboldal fejlesztőjének jelentenek előnyöket, hanem a tulajdonosnak is, mivel a kevesebb munka kevesebb kiadással jár.

Összefoglalás

A tartalomkezelő rendszerek jelentősen megkönnyítik a honlap működtetését, sokkal gyorsabban elkészülnek a változások, leegyszerűsödik az új tartalmak feltöltése, A CMS rendszerre épült honlap a weboldalak legfontosabb feladatában jeleskedik, és több profitot fog termelni, mint az egyéb weboldalak.

Könnyen szerkeszthető, módosítható honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!