Üzleti weboldal készítés, milyen legyen a honlap?

Manapság már az emberek többsége annyi időt tölt online, hogy internetes jelenlét nélkül egyetlen cég sem tud igazi eredményeket elérni. Emiatt az üzleti weboldalak jelentősége megnőtt, nem elég csak saját üzleti weboldalt készíteni, hanem az is fontos, hogy jól legyen elkészítve a honlap. Mutatjuk, hogy milyen legyen üzleti honlapod, ha azt szeretnéd, hogy sikeres legyen.

Üzleti weboldal készítés, milyen legyen a honlap?

Egyedi, személyre szabott design

Az egyik gyakori hiba, amit a cégvezetők elkövetnek, hogy már az üzleti weboldal elkészítése előtt elkezdenek spórolni, és az egyedi weboldal helyett sablon honlapot választanak, mert az olcsóbb. Az érdeklődők számára viszont ránézésre is látszani fog, hogy egy sablon weboldalról van szó, és nem lesznek olyan jó véleménnyel róla. Arról nem is beszélve, hogy a sablonoknál mindjárt kompromisszumokat kell kötni, a feladat pedig éppen az lenne, hogy egyedi, személyre szabott, a cégedhez legjobban illeszkedő üzleti weboldalt készíts.

Üzleti weboldal készítés

Könnyen megjegyezhető, cégneves domain név

A legtöbb üzleti weboldal domain neve a cég neve szokott lenni. Ez egy egész jó megközelítés, különösen akkor, ha viszonylag rövid a vállalkozás neve és könnyen megjegyezhető. Minél bonyolultabb egy cég neve, annál kevesebben fogják tudni direktben beírni később a böngészőbe és fognak egyből weboldaladra érkezni.

A cégneves domain név mellett lehetőség van a szolgáltatásokkal vagy a termékekkel kapcsolatos, kulcsszavas domain név választására is. Ilyet elsősorban a keresőoptimalizálás megkönnyítése miatt szoktak választani, akkor érdemes, ha vállalkozásod témájában nagyon nagy a verseny az egyes cégek között.

Látványos, egyértelmű főoldal

Ugyan a feljebb említett személyre szabott designhoz hozzátartozik, de érdemes kiemelni, hogy látványos, egyértelmű, jól kitalált főoldalra van szükség. Üzleti weboldal esetén a látogatók túlnyomó többsége szinte biztosan a főoldalon fog belépni egy weboldalra. Arra kell törekedni, hogy egyből minden információt megtaláljon ott a cégről és a szolgáltatásokról, termékekről. Ennek kell a designt is alárendelni.

A cég bemutatása nagyon fontos

Az üzleti weboldal készítés célja, hogy minél több emberrel ismertesd meg vállalkozásod. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha részletesen be is mutatod a cégedet. Ezt többféleképpen is meg lehet oldani, sokan választják a főoldalon történő bemutatkozást, mások egy külön aloldalt készítenek inkább, valamint a két megoldás egyszerre is alkalmazható. A lényeg, hogy az üzleti weboldal készítésnél nem szabad megfeledkezni a vállalkozás bemutatásáról.

Szolgáltatások, termékek a főszerepben

Az üzleti weboldalak célja, hogy valamilyen terméket vagy szolgáltatást el lehessen adni velük. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha ezek a termékek vagy szolgáltatások főszerepet kapnak az üzleti weboldalon.

Szintén érdemes a főoldalon elhelyezni a termékeket és a szolgáltatásokat, hogy az érdeklődők biztosan találkozzanak velük. Azt is érdemes kihangsúlyozni a megjelenítés mellett, hogy miért előnyös, hogy nálad vásárolnak az érdeklődők. Ha már egyszer üzleti weboldalra érkezett valaki, el kell érni, hogy ne keressen másik céget, hanem nálad vásároljon.

Kapcsolati adatok, elérhetőségek megjelenítése

Nincs annál rosszabb, amikor egy látogatónak megtetszik egy weboldalon valamilyen termék vagy szolgáltatás, fel akarja venni a kapcsolatot a céggel, vagy csak online rá akar keresni, de úgy kell kinyomozni a weboldalon, hogy hol lehet elérni az adott céget, vagy, hogy egyáltalán melyik vállalkozásról is van szó.

Úgy kell tehát az üzleti weboldalt elkészíteni, hogy a lehető legegyszerűbben fel tudják venni veled a kapcsolatot az érdeklődők. Szerencsére ma már a közösségi média, különösen a Facebook is sokat segít az érdeklődők meggyőzésében és a kapcsolatfelvételben, ha van üzleti Facebook oldalad, azt is érdemes a weboldalon megjeleníteni, népszerűsíteni.

Ha vállalkozásod üzlettel, bolttal is rendelkezik, akkor egy beágyazott Google térképet is érdemes az üzleti weboldalra beágyazni, így sokkal könnyebben oda fognak találni, akik személyesen szeretnének vásárolni.

Használj saját képeket

Lehet bármilyen jól elkészített egy üzleti weboldal, ha az internetről letöltött képekkel van tele, akkor nem fog jó benyomást kelteni az érdeklődőkben. Ha azt akarod, hogy a saját cégedet ismerjék meg a látogatók, akkor a saját cégedről, szolgáltatásaidról kell, hogy képeket lássanak.

Összefoglalás

A mai online világban elengedhetetlen, hogy egy vállalkozás saját üzleti weboldallal rendelkezzen. Nem mindegy azonban az sem, hogy milyen az elkészített üzleti weboldal, ahhoz, hogy a sok hasonló cég közül kiemelkedj, egyedi, jól megtervezett üzleti weboldal készítésére van szükség.

Üzleti weboldal készítés