Weblap design készítés: bízd profikra

A weboldal készítés előtti várható költségek felmérésénél általában a weblap design az a terület, amin az emberek jelentős része spórolni szeretne. Ennek az oka egyértelműen az, hogy az összekattintgatható weboldalak nagyon olcsóak, és a legtöbb weboldal készítőnél az egyedi weblap design készítés elég nagy felárral választható csak. Emiatt sokan saját maguknak választanak valamilyen ingyenesen elérhető, vagy az alap honlapkészítési csomagban elérhető weblap designt. Ez azonban nem a legjobb megoldás, érdemes inkább profikra bízni a weblap design készítést.

Weblap design készítés: bízd profikra

A profi weblap design készítés előnyei

Az online jelenlét alapjainak lefektetése

A mai digitális világban az online jelenlét nagyon fontos minden vállalkozás, szolgáltató számára. Ha bárkinek bármire szüksége van, akkor manapság az internetet használják arra, hogy megoldást találjanak a problémájukra, hogy megtudják, hogy lehet beszerezni, amire éppen szükségük van. Akik az internetet használják, azok pedig elsősorban a weboldalak között fognak böngészni.

Egy weboldallal tehát nagyon sokan fognak találkozni, és az is előfordulhat, hogy az egész vállalkozást a weboldal alapján fogják megítélni. A profi weblap design garantálja, hogy ez a megítélés pozitív lesz.

Egyedi weblap design készítés

Jobb honlap, mint a konkurenciáé

A weblap designnak nem csak a vállalkozásodról kell meggyőznie honlapod látogatóit, hanem arról is, hogy céged jobb, mint a konkurencia. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha a weblap design is jobb, mint a versenytársak weboldalainak designja.

A profi designerek az egyedi design tervezés előtt nem csak az adott vállalkozást térképezik fel, amelyiknek a honlap készül, hanem a versenytársakat is, hogy azok weboldalainál jobbat tudjanak tervezni. Arról nem is beszélve, hogy a profi weblap design mindig a legújabb trendeket követi, nem kell tehát attól tartani, hogy az elkészült weboldal nem felel meg a mai követelményeknek.

Kiváló weblap design minden eszközre

Az emberek internetezési szokásaira jellemző, hogy többen interneteznek okostelefonnal, mint laptoppal, számítógéppel. A sablon designok viszont általában nagy képernyőre készülnek, és nem biztos, hogy mobilon is tökéletesen jelennek meg. Ezzel szemben a profi weblap design úgy készül, hogy minden eszközön és minden képernyőméreten egyformán tökéletes legyen a megjelenés. Ez nem csak a felhasználók szempontjából fontos, hanem a keresőoptimalizálásban is fontos szerepet kap.

Keresőoptimalizálásnak (SEO) azokat a folyamatokat, teendőket hívjuk, melyekkel azt szeretnénk elérni, hogy egy weboldal minél jobb helyen legyen megtalálható a Google-ben. Ez azért fontos, mert minél előrébb van egy honlap a keresőben, annál többen fognak rátalálni, annál több ügyfél és vásárló lesz. A Google elvárja, hogy egy weboldal minden eszközön jól jelenjen meg, hogy minden képernyőméreten ugyanolyan könnyen használható legyen.

A konverziók fontossága

A jó weboldal design nem csak annyiból áll, hogy ránézésre jól néz ki, hanem az is fontos szempont a tervezéskor, hogy minél több látogatót konvertáljon vásárlóvá, ügyféllé. Ezt pedig csak egyedi, személyre szabott weblap designnal lehet megoldani.

Mivel minden cég, szolgáltatás különböző, ezért nincs egy olyan sablon, amivel minden honlap ugyanolyan jól teljesítene a konverziók szempontjából. A profi weboldal designerek úgy terveznek meg egy designt, hogy a konverziókra, a minél egyszerűbb vásárlási, megrendelési folyamatra nagyon ügyelnek.

Egységes arculat minden felületen

Ahogy feljebb is írtuk, a weboldal az online jelenlét alapja, de ma már számos egyéb felületen is jelen kell lenni, és akkor az offline marketing megoldásokról még nem is beszéltünk. Ezeket a felületeket, megoldásokat össze kell hangolni egy egységes arculatban.

A profi weblap design tehát általában egy nagyobb projekt, az arculattervezés része. Az arculattervezésbe a weboldal designon kívül olyan dolgok tartoznak bele, mint a cég színvilágának meghatározása, az egyedi logó tervezése, a közösségi média oldalak hozzáigazítása az arculati elemekhez, vagy az offline szórólapok, marketing megtervezése.

Befektetés a jövőbe

A profi weblap designra nem egy plusz kiadásként érdemes gondolni, hanem az inkább befektetés a jövőbe. Ugyan megnövekszik miatta a weboldal készítés ára, de hosszú távon sokszorosan visszahozza az árát, ha nem sablon weboldalt készítesz magadnak, hanem egyedi, saját designnal rendelkező weblapot választasz.

Egyedi weblap design készítés