Webáruház, webshop készítés ingyen?

Az online kereskedelem az egyik legkönnyebben elindítható vállalkozási forma, ráadásul a jól menő webshopok jövedelmezők, így egyre többen tervezik saját webshop indítását. Webáruház készítés előtti információszerzés közben találkozhatsz számos olyan szolgáltatóval, amely ingyenes webáruház készítést hirdet. Nézzük meg, hogy mennyire lehetséges ez.

Az ingyenes webshop készítés sem ingyenes

Az ingyenesen elindítható, elkészíthető webshopok sem lesznek teljesen ingyenesek, számos olyan költségekkel kell számolni, melyek pénzbe fognak kerülni. Ilyenek többek között a domain név regisztrációja vagy a tárhely költségei. De mégis mit kínálnak az ingyenes webshop készítési lehetőséget?

Hogyan készül az ingyenes webshop?

Ezek a felületek általában egy olyan felületet jelentenek, amely vagy már előre el van készítve, vagy a leendő online kereskedők össze tudják maguknak kattintani itt indítás előtt a webáruházukat, akár hozzáértés nélkül is. Ezzel gyakorlatilag a webáruház készítés árát lehet megspórolni, de azt érdemes végiggondolni, hogy milyen áron.

Ha csak összekattintasz egy webáruházat, akkor az úgy fog működni, ahogy azt valaki előre megírta. Neked kell alkalmazkodni a webshophoz, ami hosszú távon biztosan nem lesz jó. Nem fogod tudni átalakítani, fejleszteni, mert egy fix platformot kapsz. Ráadásul gyakran az ingyenességért cserébe valamit adni kell. Ez lehet pl. reklámfelület a webshopon, ahol a webshop motor elkészítője saját maga tud hirdetni. Mondani sem kell, a vásárlók nem fogják azt kedvelni, ha vásárlás közben rengeteg reklámot látnak webshopod felületén, és nem is nyújt ez túl profi benyomást.

Egyedi webáruház készítés

Webáruház bérlés ingyenes kipróbálással

Maga a webáruház készítés általában ingyenes akkor is, bérelhető webshopban gondolkodsz, mivel a legtöbb szolgáltató minimum 10-14 napos kipróbálási lehetőséget nyújt a bérelhető webshopjánál. A bérelhető webáruházak sokkal jobbak, mint az ingyenesek, nem véletlenül kell a 3. héttől fizetni értük. Arra viszont az ingyenes periódus kiváló, hogy megismerd egy webáruház kezelői felületét, és egyáltalán megtudd azt, hogy mivel is járhat egy webshop működtetése.

A bérelhető webshopok az ingyenes próbaidőszak után havidíjasak, a havidíj a választott csomagtól függ. Van olyan szolgáltató, akinél a csomagok a funkciókban térnek el, másoknál pedig minden csomag tartalmaz minden választható funkciót, de a termékszámot limitálják. Bármelyiket is választod, már rövid távon is kiadásokkal kell számolnod, mert tényleg csak az indítás lesz ingyenes, a működéshez folyamatosan fizetni kell majd.

Ami már kezdéskor sem ingyenes, az egyedi webshop készítés

Van olyan webáruház készítési megoldás is természetesen, aminél egyáltalán nincs ingyenes időszak, ez pedig az egyedi webáruház készítése. Mégis sokan ezt választják, mert hosszú távon ez a legjobb megoldás.

Általában a legtöbben az online kereskedelemmel hosszú távra terveznek. A bérelt webáruházak ára pár év után meghaladja az egyedi webshopok elkészítésének költségeit, ráadásul kompromisszumokat is kell kötni a havi konstrukcióknál. A bérelt webshopok úgy működnek, hogy sablonokra alapulnak, és az adott csomagban mindenki ugyanazt kapja. Ez egészen addig jó is, amíg a csomag tökéletesen megfelel az adott kereskedőnek az, amit a bérelt webshop tud. Ha azonban bármilyen egyedi funkcióra, működésre van szükség, akkor azért mélyen a zsebedbe kell nyúlni, mivel csak prémium áron éri meg teljesen egyedi dolgokat fejleszteni a készítőnek, ha nem tudja azokat másoknak is eladni. Az ingyenes webshopoknál valószínűleg egyáltalán nem lesznek fejlesztések, amivel indulsz, azt kell végig használnod.

Az egyedi webshopot viszont csak egyszer kell kifizetni, induláskor. Nem kell tartani attól, hogy a készítő megemeli a havidíjat, és attól sem, hogy fejlesztés nélkül maradsz. Az elkészült webáruház a sajátod lesz, mivel egyedi dizájnnal és egyedi igények alapján készül, ezért pontosan olyan lesz, mint szeretnéd, és a fejlesztők később is szívesen fejlesztik neked az oldalt, bármire lesz szükséged.

Megéri tehát az ingyenes webshop készítés?

Összességében elmondható, hogy teljesen ingyenes webáruházzal nem lehet eredményeket elérni, nem fogsz tudni pénzt termelni vele. Az ingyenes próbalehetőséggel rendelkező webáruház bérlés már jobb választásnak bizonyul egészen addig, amíg nem lesz szükséged egyedi fejlesztésekre, működésre. Ha tökéletes webshopot szeretnél, azért fizetni kell már az induláskor, viszont biztosan olyan webshopot kapsz a pénzedért, amely minden igényt kielégít.

Webáruház készítés