Mire figyelj az első honlapod elkészítésénél?

Egyre több magánszemély, vállalkozás látja meg a saját weboldalban rejlő lehetőségeket, azt, hogy a mai világban szinte elengedhetetlen, hogy online is elérhető legyél, ha sikeres szeretnél lenni. Nem szabad azonban gondolkodás nélkül nekiállni honlap készítésének, hanem érdemes előre tájékozódni, végiggondolni a legfontosabb kérdéseket. Ebben fogunk segíteni cikkünkkel.

Mire figyelj az első honlapod elkészítésénél?

A weboldal célja

A legfontosabb, hogy honlap készítése előtt végiggondold, hogy mi lesz weboldalad célja. Általában a kisebb vállalkozások egy bemutatkozó, információs weboldallal szoktak kezdeni. Nagyobb cégek azonban lehet, hogy termékeket árulnának online, egy webáruház segítségével. Szállodai hotelek számára fontos lehet, hogy a weboldalon tudjanak a vendégek szobát foglalni. Ha nem gondolod végig előre, hogy mi lesz a weboldalad célja, akkor szinte felesleges nekiállni, nagyon nehéz lesz vele sikeresnek neki.

Kutatás a weboldal készítése előtt

Érdemes honlapkészítés előtt megnézni a konkurenciát, felkeresni hasonló témájú honlapokat, mint amilyet szeretnél készíttetni. A cél mindenképpen az, hogy jobb weboldalt készíttess, mint a konkurencia, de ha jobb nem is lesz, rosszabb semmiképpen se legyen, mint a hasonló cégek honlapjai.

Több szempontot is érdemes figyelembe venni, amikor a konkurenciát vizsgálod. Az első dolog, amivel találkoznak az érdeklődők, a weboldal designja. Törekedni kell arra, hogy honlapod a lehető legmodernebb designnal készüljön. Emellett figyeld meg, hogy a hasonló honlapok milyen funkciókkal, design megoldásokkal rendelkeznek. Ha pl. mindegyik hasonló honlapon van ajánlatkérő űrlap, akkor valószínűleg hátrányba kerülsz, ha a te honlapodon nem lesz ilyen. Ezeket a funkciókat érdemes összeírni, és a honlapkészítőt már ezekkel tudod felkeresni.

Weboldal készítés profi honlapkészítővel

A domain név szinte végleges

Sok mindent javítani lehet utólag egy honlap esetén, a domain név azonban szinte végleges lesz. Lehet ugyan később domain nevet változtatni, azonban az valószínűleg jelentős hátránnyal fog járni. A tökéletes domain név megválasztásához segítséget találsz a linken.

A honlap felépítésének megtervezése

Az előkészületek után következhet a honlap megtervezése. Az általános honlapoknál a főoldalt, a menüpontokat és a funkciókat kell megtervezni. Nem kell kétségbe esni akkor sem, ha ez nem megy teljesen egyedül, ugyanis a jól megválasztott honlapkészítő segítségedre lesz ebben.

A főoldalt nem kell neked megtervezni, azt a honlapkészítő designere meg fogja tenni az elképzeléseid alapján. A menüpontokat pedig a szükséges funkciók, tartalmak segítségével fogjátok tudni kialakítani a honlapkészítővel együtt.

A szövegeket saját magad írd

Sokan vannak, akik saját honlapjukra máshonnan másolt szövegeket töltenek fel. Ezt több okból is el kell kerülni. Először is rontja a felhasználói élményt, ha a látogató olyan szövegekkel találkozik honlapodon, melyeket máshol már látott. A nagyobb probléma azonban a látogatószerzés, a keresőoptimalizálás lesz ebből a szempontból. A másolt szövegeket tartalmazó honlapokat a Google hátrasorolja a találatok között, így sokkal kevesebb látogatód, potenciális ügyfeled lesz. Ha a honlap készítése előtt kicsit utánaolvasol a keresőoptimalizálásnak és a szövegírásnak, akkor már eszerint tudod megírni a szövegeket. Akkor sincs azonban nagy gond, ha ezzel csak később foglalkoznál, ugyanis a weboldal szövegei bármikor könnyedén átírhatók.

Képekre lesz szükséged

A szövegek megírása mellett a nehézséget a saját képek készítése szokta még jelenteni. A képek fontos szerepet kapnak a honlapokon, ugyanis az első benyomásban és a magában a designban is kiemelt szerepük van. Mielőtt honlapot készítenél, készíts saját képeket, melyekkel fel lehet tölteni a weboldalt. Nincs szükség profi fotósra, ma már telefonnal is lehet kiváló képeket készíteni, amikből a honlapkészítő ki tudja majd hozni a maximumot.

Összefoglalás

Ha azt szeretnéd, hogy első honlapod sikeres legyen, akkor nem szabad gondolkodás, tervezés nélkül belevágni az elkészítésébe. A megfelelő utánajárásnak és a tapasztalt, segítőkész honlapkészítő megválasztásának köszönhetően olyan weboldalhoz juthatsz, amely jelentősen hozzá fog járulni céged sikeréhez.

Weboldal készítés profi honlapkészítővel