Megéri kis cégeknek is honlapot készíttetni?

Rengeteg kis cég, vállalkozás, főleg a közelmúltban létrejött cégek, gondolják úgy, hogy nincs szükségük weboldalra, elég, ha azokra a feladatokra koncentrálnak, melyek a vállalkozás működéséhez feltétlenül szükségesek. Aki így gondolkodik, azt hiheti, hogy egy céges honlap a luxuscikk kategóriájába tartozik. Ez azonban koránt sincs így. Cikkünkből megtudhatja, hogy miért éri meg honlapot készíttetni a legkisebb cégek számára is, akkor is, ha egy kisebb városban folytatják tevékenységüket.

Egy honlap hitelességet sugall

Nincs annál fontosabb, hogy amikor valaki rákeres az Ön vállalkozására, megtalálja azt az információt, amire kíváncsi. Ha az internetes keresőkben nem jelenik meg egy cégről semmi, abból azt a következtetést lehet levonni, hogy nem fontos, elismert cégről van szó.

Akkor is megéri egy honlap, ha már rengeteg elégedett, rendszeres vásárlóval rendelkezik, mert az új vásárlókat is meg kell győzni valamivel. Ha tudomást szeretnek az Ön vállalkozásáról, az első lépésük az lesz, hogy rákeresnek interneten.

Megéri kis cégeknek is honlapot készíttetni?

Rugalmasság

Ha a reklámokat, újdonságokat papír alapon osztja meg az érdeklődőkkel, az folyamatosan pénzbe kerül, nem is beszélve arról, ha már meglévő ajánlatokon kell módosítani. Ezzel szemben egy céges honlapot néhány kattintással lehet módosítani, így az érdeklődők mindig tisztában lehetnek a legfrissebb hírekkel, ajánlatokkal, nyitva tartással.

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás segítségével meglévő honlapját még több potenciális ügyfélhez tudja eljuttatni. Erről a témáról a keresőoptimalizálás kis cégeknek cikkünkben írtunk bővebben.

Bármikor elérhető

Az interneten majdnem minden elérhető a nap 24 órájában. Egy weboldal segítségével az érdeklődők megtalálják a szükséges információkat akkor is, ha éjszaka vagy hétvégén keresnek rá azokra. Egyből tudnak rendelést, megbízást leadni, bárhol, bármikor is legyenek éppen.

 

Ahogy látható, egy céges honlap létrehozása rengeteg előnnyel jár, a vállalkozás méretétől függetlenül. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb formája annak, hogy ügyfélkörét bővítse, vállalkozása terjeszkedni tudjon.