Honlapkészítés: miért használj saját készítésű képeket?

A minőségi, profittermelő honlapok egyik ismertetője, hogy jó minőségű képekkel vannak feltöltve. Manapság már pár perc alatt lehet letölteni az internetről jó minőségű képeket, akár ingyenesen is, melyeket aztán szabadon fel lehet használni honlapodhoz. Van egy ennél jobb megoldás is azonban, ha saját készítésű képekkel töltöd fel weboldalad. Lássuk, hogy miért éri ez meg.

Honlapkészítés: miért használj saját készítésű képeket?

Egyedi honlap

A képügynökségektől letöltött, megvásárolt képek egyik legnagyobb hátránya honlapod szempontjából, hogy jó eséllyel másik honlapokon is megtalálhatók ugyanazok a képek, melyeket te szeretnél felhasználni. Sokan úgy gondolják, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy saját honlapjuk látogatói másik weboldalakon is találkozzanak ugyanazokkal a képekkel, azonban, ha ez előfordul, akkor gyakran egy vásárlótól, üzlettől esel el miatta, mert egyből rontja céged, weboldalad megítélését.

A saját, egyedi képek jó hatással vannak az első benyomásra is, ami kifejezetten fontos az internet világában. Amikor valaki megérkezik weboldaladra, átlagosan 8 másodperced van arra, hogy meggyőzd a látogatót, hogy érdemes maradnia. Ebben a 8 másodpercben nem csak a megjelenített szövegek, hanem a képek is kiemelt fontosságot kapnak, így előnyt jelent, ha olyan egyedi, saját készítésű képekkel találkozik a látogató, melyek konkrétan a cégedet mutatják be.

Egyedi honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!

A bizalom kialakítása

Az internet segítségével az érdeklődők számos olyan honlapra is eljutnak, melyekről előtte soha sem hallottak. Ha nem rendelkezik honlapod látogatója korábbi ismeretekkel cégedről, akkor a bizalom kialakulásának jelentős részét fogja kitenni honlapod minősége, használhatósága.

A honlap minőségébe beletartozik a modern design, a részletes, releváns tartalom (céged bemutatása, érdekességek, hasznos információk stb.) és a képek is. Ha egyedi, saját készítésű képeket használsz honlapodon, akkor azzal jelezni tudod a látogatók számára, hogy fontos neked, hogy csak a valóságot tükröző információkat, képeket jeleníts meg számukra, nem akarod átverni őket.

Releváns képek

A valóságot tükröző képek különösen fontosak szolgáltatások, termékek területén. Pl. az olyan építőipari céges honlapok, melyek saját munkáikról töltenek fel képeket, az internetről letöltött képek helyett saját gépparkjukat fényképezik le és töltik fel, könnyeben alakítanak ki bizalmat az új látogatókban.

Hosszútávon megéri

Az internetről letöltött, vásárolt képek a honlap készítésekor természetesen kisebb költségeket jelentenek, mivel ahhoz, hogy az egyedi képek felhasználható állapotba kerüljenek, szükség lehet profi fotósra, a képek szerkesztésére és méretezésére is, amik pénzbe kerülnek. Hosszútávon azonban ez a befektetés megéri.

A saját képek további előnyei, hogy felhasználhatók egyéb célokra is, kiváló alapanyagot jelentenek marketinghez, reklámokhoz is.

A konkurencia elé kerülés

Ahogy az offline vállalkozások esetén, úgy a céges honlapoknál is megvannak azok a konkurenciák, melyekkel versenyben van egy adott vállalkozás. Törekedni kell arra, hogy úgy készítsd el honlapod, hogy jobb legyen, mint a többieké, mivel ez több látogatót, vásárlót, ügyfelet fog jelenteni.

Manapság még rengeteg olyan honlap van, ahol tucatképek sokaságával találkozhatnak a látogatók. Ha a te konkurenciád weboldalai is ilyenek, akkor könnyen gondolhatod, hogy neked sem kell egyedi képekre költeni. Ez azonban a rossz hozzáállás. A jó megoldás az, ha minél előbb átállsz saját, egyedi képekre, mivel annyival előnyösebb helyzetben leszel a többiekhez képest.

A konverziók növelése

A konverzió olyan eseményeket jelent, amely a honlap tulajdonosának fontos, üzleti cél teljesülését jelenti. Ez általában honlapok esetén vásárlás, rendelés leadása, ajánlatkérés, hírlevélre történő feliratkozás szokott lenni. Mivel ezek azok a tevékenységeket, melyek bevételt jelentenek a honlap működtetőjének, így különös figyelmet kell rájuk fordítani.

Különböző mérések alapján megállapították, hogy az emberi agy 60 000-szer olyan gyorsan dolgozza fel a vizuális információkat, mint a szövegeket. Többek között ennek is köszönhető, hogy a reklámok, hirdetések mind-mind felugró, figyelemfelkeltő képekkel vannak teletömve. Ennek megfelelően honlapkészítés során is gyorsabban lehet információt eljuttatni a látogatók számára, ha a fontos információkat képi formában is megjeleníted.

A konverziók növelésénél is jelentkezik a képek egyediségének előnye, ugyanis a tucatképek a rutinos internetezők figyelmét ritkán keltik már fel, messziről kiszúrják azokat a képeket, melyek nem tartoznak szorosan a honlaphoz, céghez. Ezzel szemben az olyan képek, melyekkel először találkozik a látogató, vonzzák a tekintetet.

Összefoglalás

Ha honlapot készíttetsz magadnak, a cél az, hogy a honlap minél több bevételt generáljon számodra. A konverziók, bevételek növelésére az egyik kiváló megoldás, ha egyedi, minőségi képekkel töltöd fel honlapod, és nemet mondasz az internetről letölthető tucatképekre.

Egyedi honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!