Hol használható még a honlaphoz készített céges logó?

A honlapkészítés gyakori része a céges arculat, a céges logó tervezése is. Egy minőségi céges logó elengedhetetlen egy jól működő weboldal számára, de nem csak a céges honlapon, hanem egyéb helyeken is fel lehet használni az elkészített logót.

Minél több emberrel sikerül megismertetni a céges logót, minél többször találkoznak vele az érdeklődők, annál többen fognak emlékezni vállalkozásodra. Ennek megfelelően minél több helyen kell használni. Nézzük meg pl. a nagy vállalatokat, minden terméken, reklámban, katalógusban feltüntetik a logójukat, hogy minél több ember találkozzon velük. Ezt a taktikát kell alkalmazni minden egyes cégnek.

Hol használható még a honlaphoz készített céges logó?

Céges logó honlapon

A magától értetődő megoldás a honlap főoldalán elhelyezett logó. A főoldal tetején, bal oldalon vagy középen szokás elhelyezni, hogy minden egyes látogató találkozzon vele. Mivel az emberek sokkal gyorsabban értelmeznek, sokkal könnyebben jegyeznek meg képeket, így több olyan ember is lesz, aki honlapod tartalmára nem, azonban a logóra emlékezni fog.

Nem csak a weboldal tartalmában lehet megjeleníteni a logót, hanem az ún. favicon is lehet maga a logó. A favicon az a kis ikon, melyet megjelenít a böngésző, ha több lap van megnyitva egyszerre, vagy amikor a kedvencekbe rakja az oldalt a felhasználó. Azért előnyös itt a logót használni, mert ezt akkor is láthatják az emberek, amikor nem keresik fel magát a honlapot.

Céges honlapot, új arculatot, logót szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Közösségi média

Manapság már elengedhetetlen egy cég számára, hogy jelen legyen legalább Facebookon. Ha már van céges profilod, akkor a profilképe lehet akár maga a logó is, szintén azért, hogy minél többen találkozzanak vele. A megosztásoknak köszönhetően olyan embereket is el lehet érni Facebookon, akik másképp nem hallottak volna cégedről, így mindenképpen előnyös, ha elsőként megismerhetik az új logót.

Egyéb marketing megoldások

A marketing lényege, hogy minél több emberrel ismertessék meg céged, így elengedhetetlen, hogy logóddal is találkozzanak. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden prospektusban, hirdetésben benne kell lenni a logónak is.

A marketing megoldások közé tartozik a hírlevél is, amelybe szintén célszerű a logót belerakni. Az emberek rengeteg hírlevelet kaphatnak egy nap, így mindenképpen ki kell tűnni a tömegből. Ha megnyitja valaki a kiküldött e-mailt, akkor egyből lássa, hogy melyik cégtől jött, amire nincs jobb megoldás, mint a céges logó használata.

Céges e-mail cím aláírása

Az egyik legtöbb emberhez eljuttatható csatorna a céges e-mail cím. Minden érdeklődő, partner, ügyfél ezen keresztül végzi a kommunikáció nagy részét. Ennek megfelelően célszerű minden e-mail aláírásába betenni a céges logót. Ahogy a többi megoldásnál, itt is sokkal könnyebben meg fogják jegyezni az emberek a képet az e-mailek alján, mint pl. a cég nevét, így többen fognak emlékezni rád.

Termékek esetén a csomagoláson

Amennyiben termékeket árulsz, csomagokat küldesz ki, akkor célszerű a csomagoláson is megjeleníteni a céges logót. Ennek több oka is van, az elsődleges, hogy a vásárlók nem tucatcsomagokat fognak készhez kapni, hanem látni fogják, hogy figyelsz arra, hogy egyedi élménnyel gazdagodjanak minden rendelésnél. A másik ok, hogy egy csomag több kézen is keresztülmegy, mire elér a vásárlóhoz, így a szállítást, feldolgozást stb. végző cégek dolgozói is megismerkedhetnek cégeddel, és lehet, hogy a kiváló csomagolás hatására felkeresik honlapod.

Céges autók

Számtalan céges logóval díszített autóval találkozhatsz a mindennapok során, nem véletlenül. Minden megjelenítés számít, így az is, ha csak az utcán látja valaki a logót, ráadásul a rengeteg „egyforma” autó mellett a legtöbben felkapják a fejüket, ha olyan autót látnak, amely valamivel fel van díszítve.

Összefoglalás

A honlapra készített céges logó előnye, hogy nem csak a weboldalon, hanem rengeteg más helyen is fel lehet használni a cég ismertségének növelésére. Mivel az ismertség növelése több bevételt fog jelenteni, így minden cég jól teszi, ha minél több helyen megjeleníti a céges logóját, amihez a cikkünkben bemutatott megoldások kiváló lehetőséget adnak.

Céges honlapot, új arculatot, logót szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!