Webdesign trendek 2011-ben, tudja meg milyen lesz egy jó design az idei évben

Új év, új irányzatok a webdesign terén is. Persze ez csak részben igaz, mert ezek nagy részét már tavaly is láthattuk. Semmiképpen sem szeretnénk jósolni (nem is tudunk), inkább a tapasztalatainkat írjuk le.
A 2010-ben elterjedt webdesign trendek jó része idén is megmarad. Lassan talán tovább lépünk a még mindig legelterjedtebb fejléc-három hasáb-lábléc designokon és a túlzsúfolt oldalakon. Idén végre teret nyerhetnek a szellős, lényegre törő címlapok, tartalmak.

Mobilos oldalak

2011 a mobil éve lehet hazánkban, köszönhetően az okostelefonok elterjedésének. Idén már egy valamire való cég kénytelen lesz weboldalát mobilra is kifejleszteni. Nyílván ez akkor lesz leginkább szükséges, ha a célcsoport megegyezik azzal a réteggel, akik mobilon interneteznek. (hamarosan erről is várható egy cikk)

Nagy szövegek

Már tavaly is használtuk a nagyméretű, figyelemfelkeltő szövegeket, ez idén is trend marad. A fontos dolgokra nagyon jól fel tudjuk hívni a figyelmet a segítségével. Vége a korlátoknak, a CSS3 lehetővé teszi, hogy árnyékoljuk, lekerekítsük a szövegeket, így ez idén még jobban tért hódít majd. Persze figyelni kell, hogy még nem mindegyik böngésző használja.

Nagy képek, nagy címsorok használata

Kevesebb szöveg, több vizuális inger. Egyre jobban elterjedt külföldön a nagy képek és a nagy címsorok használata. Talán végre hozzánk is ideér. Természetesen továbbra is a tartalom a lényeg, de a megszokottól nagyobb képek és nagyobb címsorok segítségével a lényeges dolgokat ki tudjuk emelni. A jól összeválogatott képanyag aranyat érhet, viszont a rosszul, helytelenül használt vizuális elem csak gátolja, felmérgesítheti a látogatókat.

Méretes láblécek (footer), nagy fejlécek (header)

2009-ben és 2010-ben is jellemzőek voltak a nagy fejlécek és a nagy láblécek is, ez a trend várhatóan folytatódik. A nagy fejléc segítségével figyelemfelkeltővé tudjuk tenni az oldalunkat. Régebben a láblécek nagyon elhanyagolt részei voltak a honlapoknak, idén várhatóan megjelennek a szépen kidolgozott láblécek is.

Közösségi oldalak orrvérzésig

Facebook, twitter, iwiw. A közösségi oldalak ugrásszerű terjedése meghatározza a webdesign trendjeit is. Segítségükkel felépíthetünk egy márkát könnyen, gyorsan, hatékonyan, elérhetjük a szolgáltatásunk köré szerveződött online közösséget.
Tetszik gombot mindenhova. A kis vállalkozásoknak nagy hiba lenne kihagyni ezt a lehetőséget.

Retró stílus

A retró webdesign stílus kulcsa a stílusosság és a mindent meghatározó játékosság. 2011-ben a retró stílus tovább él: a tervezők újabb formákkal hódolhatnak a nosztalgiának. Talán idén hozzánk is ideér.

Minimalista design

Sokszor a kevesebb több! Szép, letisztult design jobb, mint bármelyik túlcsicsázott oldal. A minimalista stílusra jellemző a maximum 2-3 fő szín és ezek árnyalatainak használata. Persze itt is figyelni kell, hogy a fő színek megférjenek egymás mellett.

 

Tartsa ön is a lépést a 2011-es trendekkel, újítsa meg elavult weboldalát, egy új design csodákra képes! Kérje ajánlatunkat!