Hogyan válasszunk weboldal készítőt? Tanácsok arra az esetre, ha igényes, egyedi weblapot szeretnénk.

Ha már túl vagyunk azon, hogy Ödönke a szomszéd kissrác elkészítette egyszer az oldalunk és rájöttünk, hogy nem csak gagyi az oldal és égetjük magunkat vele, de még látogatónk sincs, mert még az sem találja meg aki akarja, akkor ez a cikk pont nekünk szól.

Fél siker, ha már tudatosult bennünk, hogy nagy a baj és érdemes lenne egy megbízható, több éve a szakmában tevékenykedő, sok referencia munkával rendelkező és még elfogadható áron is dolgozó weblapkészítő CÉG-et keresnünk.

Hogyan válasszunk weboldal készítőt?

Elérhető honlapkészítő

Nem egy, se kettő olyan ügyfelünk van, aki több évig kereste az üdvözítő megoldást, mire talált egy olyan, honlapkészítéssel foglalkozó céget, aki nem tűnik el miután elkészült a honlap, vagy ami még rosszabb még az elkészülés előtt lelép az előleggel. Egy honlapról gondoskodni kell akkor is, ha már elkészült, a munka nem zárul azzal, hogy az oldal felkerült a világhálóra. Még a legtrehányabb tulajdonosnak is eszébe jut, hogy 2-3 havonta kellene frissíteni az oldal tartalmán (ha változnak az elérhetőségek, vagy egy új referencia munkát kellene feltenni, stb.). Ekkor nem árt, ha el tudjuk érni a honlapkészítőt, mert rendben van, hogy fél éve volt oktatás a weboldal tartalomszerkesztő rendszerének a használatáról, valami még talán rémlik is belőle, mert egyszerű MS Word alapismeretekkel használható, de hova is tettem a belépő kódomat, az a fura ikon mit is csinál. Sokszor magunk nem akarunk ezzel babrálni, akkor jó lenne, ha csak küldenénk egy e-mailt és felkerülne záros határidőn belül az oldalra, amit szeretnénk. Persze sokkal jobb lenne, ha minden honlap tulajdonos hetente írna egy hírt vagy cikket a honlapjára, de nem mindenkit lehet erről meggyőzni. Tehát fontos az elérhetőség.

Meggyőző referencia honlapok

Mielőtt választunk érdemes megnézni mennyi referenciával rendelkezik a honlapkészítő. Bár mi is elkezdtük valahol, de azért ne ragadjunk le azoknál az „egyfős cégeknél”, akik a saját céges és egy a hobbijukról készült weboldalt készítették csak el. Nem biztos, hogy ő az akit keresünk. Ha van pár referencia munkája, akkor vegyük a fáradtságot és néhányat hívjunk fel közülük, kérdezzük meg, hogy mennyire elégedett a végeredménnyel, hogy lehet együtt dolgozni a weblap készítővel. Ha vannak a weboldalon látogatói vélemények érdemes ezeket is átolvasni. Fontos, hogy legyenek meggyőző referenciák.

Honlap jó áron, kiváló minőségben

Ebben a válságos időszakban nagyon fontos dolog, hogy elérhető áron hozzájuthassunk egy könnyen használható és legmodernebb technológiákkal készült weboldalhoz. Persze mindenkinek a saját pénztárcája dönti el, hogy mennyit tud a weboldalára szánni, de lépjünk túl a 20-30 ezres weboldalakon. 2.000 Ft a domainnév regisztráció, átlagban már 5-8.000 forintért kaphatunk tárhelyet, ha ezzel a 10.000 Ft-al számolunk, akkor a harmincezres oldalnál 20.000 Ft maradna az elkészítésre, amiből értelmes oldalt kihozni képtelenség. 70-80 ezer forintból már készíttethetünk egy 4-6 oldalas tartalomszerkesztő rendszerrel könnyen módosítható és már kereső optimalizált weboldalt egy alap linképítéssel, hogy látogatónk is legyen. Minden cégnek mások az áraik, nézzük meg mit kapnánk a pénzünkért. Fontos az elfogadható, jó ár és mindig a legmodernebb technológia használata.

Ajánlatkérés több helyről

Ha több cégtől kérünk ajánlatot, próbáljuk meg összehasonlítani őket. Jó, ha egy cégnél van mindenünk (tárhely, domain, weblap), így csak egy elérhetőséget kell megjegyeznünk, ha a weblapunkról akarunk kérdezni. Tárhely, domain egyértelműen azonosítható minden ajánlatban. Legyen az oldal tartalomszerkesztő rendszerrel (cms) könnyen karbantartható. Kérjünk demo-t róla, hogy lássuk könnyen kezelhető-e, később boldogulunk-e vele. Kérdezzünk rá, hogy az oktatás benne van-e az árban. Fontos, hogy az oldalunk keresőoptimalizált legyen (minden oldalhoz tudjunk egyedi kulcsszavakat, url-t és leírást adni), ennek a hiánya nagyon visszavetheti oldalunkat a keresőkben. A linképítés, kereső regisztrálás nagyon fontos dolog, legalább egy alap szolgáltatás szerepeljen az ajánlatban. Lényeges tisztázni, hogy a tartalmat ki írja és először ki tölti fel. Kérjünk ajánlatokat és hasonlítsuk őket össze, hogy a legjobbat választhassuk. Ne csak az ár döntsön.

Röviden összegezve amire figyeljünk, ha a megfelelő honlapkészítő céget akarjuk megtalálni

  • A honlapkészítőnk legyen elérhető, záros határidőn belül készítse el, amit kérünk
  • Meggyőző referencia munkák
  • Jó ár, jó minőség, modern technológia
  • Kérjen ajánlatot több helyről, hogy legyen összehasonlítási alapja és ne csak az ár döntsön

Kérje ingyenes, kötelezettségektől mentes ajánlatunkat