Reszponzív weboldalak előnyei

Az okos telefonok és tabletek rohamos elterjedésének köszönhetően egyre többen használják az internetet ezen eszközök segítségével. Nem elég már csak a számítógép képernyőjének méretére optimalizálni a honlapokat, figyelembe kell venni a kisebb kijelzős eszközök használói t is. Cikkünk a reszponzív webdizájnt és annak előnyeit fogja bemutatni.

Mi az a reszponzív weboldal?

A reszponzív webdizájn olyan kialakítási forma, mely optimális felhasználói élményt nyújt (méretek változtatása, görgetés, weboldal elrendezésének dinamikus változása) különböző kijelző méretű eszközök széles palettáján (a számítógépektől a telefonokig).

Ennek a megoldásnak köszönhetően biztos lehet benne, hogy a látogatók az internetezésre használt eszközüktől függetlenül tudnak böngészni weboldalán.

Reszponzív weboldalak előnyei

Mobilbarát weboldalak előnyei

Flexibilitás

A reszponzív weboldalak folyamatosan változnak a kijelző méretének függvényében, hogy megfelelően töltsék ki a rendelkezésre álló kijelző méretet. Ennek köszönhetően a kisebb kijelzővel rendelkező (okos telefon) felhasználóknak sem kell másodpercekig görgetni/nagyítani, hogy megtalálják az információkat, amiket honlapján keresnek.

Költséghatékonyság

A reszponzív dizájnnak köszönhetően nem kell két külön weboldalt fenntartania számítógépes és mobilos felhasználók számára. Nem kell két külön oldalt reklámozni, keresőoptimalizálni, minden látogató ugyanarra a honlapra érkezik, így könnyebb releváns statisztikákat mérni a weboldal látogatottságáról, ha valamit változtatni szeretne már meglévő honlapján, csak egy helyen kell azt elvégezni.

A Google által ajánlott

A Google a legnagyobb internetes kereső, és a reszponzív webdizájn a Google által preferált megoldás. Ennek oka, hogy az ilyen honlap egy URL-lel és HTML-lel rendelkezik eszköztől függetlenül, így egyszerűbb a Google számára indexelni, rendezni a tartalmat. Emellett a felhasználók az általuk használt eszköztől függetlenül tudják megosztani másokkal a tartalmat, biztosak lehetnek benne, hogy ha a felhasználók egymás között linkeket osztanak meg, mindenki a legjobb élményben részesül, aki rákattint.

Kérje ingyenes ajánlatunkat