Miért van szükség profi céges e-mailre?

A mai digitális világban minden vállalkozásnak nagy hangsúlyt kell fektetnie az online kommunikációra. Az online kommunikáció egyik alapján az e-mailek jelentik, mégis sok cég követi el azt a hibát, hogy nem profi céges e-mailt használnak, hanem pl. Gmail, vagy még rosszabb, Freemail fiókról leveleznek az érdeklődőkkel.

Miért van szükség profi céges e-mailre?

Hogyan lehet profi e-mail címet készíteni?

A profi e-mail címhez szükség lesz egy céges domain névre. Ma már a céges honlap is szinte elengedhetetlen, de egy weboldal elkészítésére nem feltétlenül van szükség az e-mail cím elkészítéséhez, elég a domaint lefoglalni és egy tárhelyet készíteni hozzá.

Ettől függetlenül természetesen érdemes weboldalt is készíttetni, ugyanis ma már mindenki online kezdi meg a keresést, ha valamilyen vállalkozásra, szolgáltatásra van szüksége. Weboldal nélkül azonban nem fogják céged az interneten keresztül megtalálni ezek az érdeklődők.

Weboldal készítés

Javítja az első benyomást

Az első benyomás, ahogy a mindennapi életben, úgy a vállalkozások számára is rendkívül fontos. Általában az új érdeklődők marketing anyagokkal, reklámokkal találkoznak először, vagy a vállalkozások elérhetőségeivel. Ha az érdeklődők először egy cégesként használt Gmail e-mail címet látnak meg, azt fogják gondolni, hogy nem komoly cégről van szó.

A profi, egyedi e-mail cím ezzel szemben azt mutatja az érdeklődők számára, hogy cégednek fontos a megjelenés.

Ha van saját honlapod, akkor kötelező a profi e-mail cím, ugyanis ekkor a lehetőség adott, hogy egyedi e-mail címed legyen néhány kattintással. Sok vásárlót veszítesz, ha céges weboldaladon Gmail e-mail cím van feltüntetve.

Javítja az eredményeket

Az ingyenes e-mail címekkel kapcsolatos egyik gyakori probléma, hogy az e-mailek könnyen a spam mappába kerülhetnek, és így elkerülik a címzettek figyelmét. Saját, egyedi e-mail címek esetén azonban lényegesen kevesebb ennek az esélye, így sokkal jobb eredmények érhetők el segítségükkel.

Az eredmények nem csak a kevesebb spam mappába kerülő levél miatt fognak javulni, hanem a marketinget is javítja a profi e-mail cím. Először is a cégnevet, domain nevet tartalmazó e-mail cím alapján sokkal többen fogják megjegyezni céged, ami javítja a megítélést, a marketing hatékonyságát.

Biztonságos

Az ingyenes e-mail címeket gyakran próbálják feltörni, hogy így férjenek hozzá a több millió ember adataihoz, levelezéséhez. Az egyedi e-mail címeket azokban sokkal kevesebben próbálják feltörni, mivel sokkal kevesebb információhoz lehet hozzájutni egy sikeres próbálkozással. Amíg a Gmailt több mint 1 milliárd ember használja, egy cégnél általában maximum 15-20 különböző e-mail cím vagy csak használatban.

Ide tartozik a biztonsági másolat is, ami egy olyan rendszert jelent, mint weboldalaknál, hogy probléma esetén vissza lehet állítani egy korábbi állapotot. Ha pl. kitörölsz egy fontos levelet, vagy valamilyen technikai probléma lép fel, az adatok továbbra is elérhetők lesznek. Az ingyenes szolgáltatók, pl. a Gmail, nem fognak az egyszeri felhasználóknak segíteni ilyen esetekben, ami céges levelezés problémája esetén komoly károkat okozhat.

Összefoglalás

A profi céges e-mail cím az egyik legolcsóbb, legegyszerűbb módja vállalkozásod online megjelenésének javítására. Ha rendelkezel céges honlappal, akkor szinte kötelező hozzá egyedi e-mail címet használni, de akár saját weboldal nélkül, minimális költségek mellett lehet saját e-mail fiókokat létrehozni és használni.

Weboldal készítés