Honlapkészítés településeknek, önkormányzatoknak

Egyre több önkormányzat jön rá arra, hogy a mai világban elengedhetetlen, hogy egy településnek saját honlapja legyen. Amíg korábban inkább csak a városok és a nagyobb községek készíttettek saját weboldalt, addig manapság már a néhány száz fős települések is úgy gondolják, hogy megéri honlapot készíttetniük. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen előnyökkel jár egy település számára a saját honlap.

Honlapkészítés településeknek, önkormányzatoknak

Pályázati lehetőségek

Először is ki kell emelni, hogy a különböző pályázati lehetőségeknek köszönhetően lehetőség van arra, hogy az önkormányzati honlap pályázati pénzből készüljön el, így nem is feltétlenül kell a település költségvetéséből félre tenni, másik, fontosabb projektektől elvenni a weboldal készítés árát.

Weboldal készítés településeknek

Egyszerű információközlés

A településes honlap egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan lehet információkat közzétenni rajta. Egy település életében számos hirdetményt, felhívást kell tudatni a lakókkal, érdeklődőkkel, ezt pedig a honlapon könnyedén meg lehet tenni.

Természetesen, mivel nem mindenki rendelkezik interneteléréssel, az önkormányzati honlap nem váltja ki teljesen a személyes információközlést, de kiválóan kiegészíti azt.

Bármikor rendelkezésre áll

Az önkormányzati hivatalok dolgozói rengeteg időt töltenek a különböző adminisztrációs feladatokkal, iratok kiadásával. Ezeket a teendőket azonban egy jól felépített weboldal is el tudja látni, és az emberek nem csak munkaidőben tudják használni, hanem bármikor, ugyanis a honlap mindig működik.

Fel lehet tölteni az aktuális rendeleteket, nyomtatványokat, amiket az emberek le tudnak tölteni, ha szükségük van rá. Komolyabb önkormányzati weboldalak esetén akár az ügyeket is lehet online intézni.

Elérhető korábbi nyomtatványok, szabályzatok

Az érdeklődőknek gyakran nem csak a hatályos rendeletekre lehet szüksége, hanem a korábbi rendeletekre, szabályzatokra is. Ha a weboldalra fel vannak ezek töltve, akkor nem az önkormányzattól fogják ezeket kérni az emberek, hanem letöltik saját maguk.

Információk a rendezvényekről

Nem csak a hirdetményeket, felhívásokat lehet közzétenni az önkormányzati honlapon, hanem a település rendezvényeit is meg lehet itt hirdetni. A települési honlap segítségével minden érdeklődő tudni fogja, hogy milyen rendezvények, programok vannak a településen.

Galériák a rendezvényekről

A rendezvényekkel kapcsolatban sok települési honlapokon megtalálhatók galériák, képek a korábbi rendezvényekről, így mindenki meg tudja nézni a képeket, vagy akár le is tudja tölteni, anélkül, hogy fel kellene vennie a kapcsolatot az önkormányzattal vagy a képek készítőjével.

Szervezetek bemutatása

A települési honlap kiváló lehetőséget jelent a településen található szervezetek bemutatására. Ide tartozhatnak a sport szervezetek, civil szervezetek, különböző klubok. A települési honlapon mindenki megtalálhatja a helyi szervezeteket, így sokkal könnyebb lesz tagokat toborozni ezeknek a szervezeteknek.

Látnivalók, nevezetességek

Minden település szeretné, ha több látogató, turista érkezne a településre, ehhez pedig manapság már elengedhetetlen egy minőségi önkormányzati weboldal. A honlapon be lehet mutatni minden nevezetességet, látnivalót, így az érdeklődők tudni fogják előre, hogy miért éri meg nekik meglátogatni az adott települést.

Összefoglalás

A mai világban már a legtöbb településnek szüksége van önkormányzati honlapra, ha tartani akarja a lépést a világgal. A jól elkészített települési weboldal megkönnyíti mind az ügyintézést, mind az információközlést az önkormányzatok számára.

Weboldal készítés településeknek, kérje ajánlatunkat