Honlapkészítés: a külön designer és fejlesztő cég hátrányai

A legtöbb honlapkészítő cég rendelkezik saját designerrel, hogy a honlap készítésének teljes folyamatát el tudják végezni. A másik lehetőség, hogy külön cég végzi a design készítését, és külön cég magát a programozást, elkészítést. Bejegyzésünkben azt fogjuk bemutatni, hogy miért előnyös, ha egy cégre bízod a teljes honlap elkészítését.

Honlapkészítés: a külön designer és fejlesztő cég hátrányai

Megvalósítható design

Azok a cégek, melyek csak designnal foglalkoznak, gyakran nincsenek tisztában a programozás, kivitelezés folyamatával, nehézségeivel. Ilyenkor előfordulhat az, hogy olyan terveket készítenek, melyek vagy egyáltalán nem valósíthatók meg az adott programozási környezetben, vagy csak rengeteg munkával járnak. A rengeteg plusz munka viszont jelentősen meg tudja növelni a honlapkészítés költségeit.

Ezzel szemben a honlapkészítő cég designere tisztában van a honlap rendszerével, és olyan a funkciókat úgy fogja elkészíteni, hogy azok költséghatékonyan megvalósíthatók lesznek.

A honlap gyors elkészítése

A honlapkészítési folyamat során szükség van arra, hogy a designer és a programozó kommunikáljanak egymással, megbeszéljék a részleteket, felmerülő kérdéseket, problémákat. Ha a egy cégen belül dolgozik mindkét fél, akkor ez a kommunikáció gyorsan, könnyedén tud történni. Ha külön cégekről van szó, akkor egy-egy felmerülő kérdés megválaszolása gyakran órákba telhet, ami jelentősen lassítani tudja az egész weboldal elkészítését.

Egyedi designnal készült honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Egyszerű módosítások

Amikor elkészül egy design, akkor a megrendelő kép formájában látja csak a későbbi honlapot, a honlap, a funkciók működését nem tudja előre letesztelni. Emiatt gyakran előfordul, hogy amikor készül a honlap, és tesztelni lehet azt, akkor a megrendelő módosításokat szeretne végeztetni az eredeti designon.

Ha külön cégek csinálják a designt és programozást, akkor az ilyen változtatások bonyolultak, problémásak is lehetnek, egy apró változtatás is órákat, napokat vehet igénybe, mire mind a három fél (megrendelő, designer, programozó) elfogadhatónak tartja a változásokat. Ezzel szemben, ha a folyamat két résztvevője is egy helyen dolgozik, akkor közösen könnyen ki tudják találni a megoldásokat, meg tudják valósítani a honlapkészítés során felmerülő újdonságokat is.

Egyszerű fejlesztések

A jól működő, profittermelő honlap ismertetője, hogy amikor elkészülnek, akkor a weboldal tulajdonosa tisztában van vele, hogy nem fog évekre szóló megoldást jelenteni a weboldal jelenlegi állapotában, hanem tartania kell majd a lépést a korral. Ez folyamatos, rendszeres fejlesztéseket fog jelenteni.

Ha külön cég készíti a designt, és a megrendelő vele akarja elkészíttetni a fejlesztéseket is, akkor az jelentősen meg fogja növelni azok elkészülési idejét és költségeit is. Egy designer cég szívesebben vállal el egy teljes honlap tervezést, mint egy plusz funkció megtervezését, mivel a nagyobb munka több bevétellel jár. Mivel a fejlesztések programozását, elkészítését amúgy is a honlapkészítő cég végzi, így azok elkészítése jelentősen leegyszerűsödik, ha a designt is a fejlesztő cég készíti, készítette.

Összegzés

Egy honlap megtervezése és elkészítése gyakran nem megy zökkenőmentesen, és a honlapkészítési folyamat során felmerülő problémák megoldásának gyorsaságán múlik, hogy mennyi idő alatt fog elkészülni a weboldal. Ha egy cég készíti a designt és magát a weboldalt is, akkor jelentős időt takaríthatsz meg, és számos kellemetlenséget lehet megelőzni.

Egyedi designnal készült honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!