Gyakori kérdés - a honlapkészítés menete, folyamata

A honlapkészítés folyamata minden tárgyaláson, egyeztetésen visszatérő kérdés ezért érdemesnek találtuk, hogy egy külön cikket kapjon.

Ha Ön úgy dönt az ingyenes, kötelezettségektől mentes ajánlatunk után, hogy cégünkkel készítteti el weboldalát (nagyon helyesen :)), akkor első lépésben szerződésbe foglaljuk az ajánlatban foglaltakat, vagy a megbeszélésen elhangzott dolgokat.

Ezután segítünk kiválasztani a megfelelő domain nevet (érdemes elolvasni erről szóló cikkünket). Ha megtaláltuk a legjobb domain nevet, esetleg neveket, akkor a regisztrációs adatlap kitöltésével elindítjuk a regisztrációt.

Konkurencia elemzést végzünk, hogy mi is és Ön is megismerhesse a konkurenciája erősségeit és gyengeségeit, melyekre építve egy profitot hozó weboldalt tudunk készíteni és Ön sikeres lehet az interneten.

A megbeszélésen meghatározzuk a megfelelő menüpontokat és megkérjük, hogy kezdjenek neki a szövegek, képek összegyűjtéséhez, megírásához. Ezt érdemes időben elkezdeni, hogy mire elkészül a webdesign és a weblap programozása, addigra kész szövegek lehessenek a kezünkben és fel tudjuk tölteni a weboldalt tartalommal. A szövegek megírásához instrukciókat adunk (milyen keresőszavakat és hogy használjon a szövegben). Elkérjük a logót és pár jó minőségű képet, melyet szeretne viszont látni a weboldalán.

A következő és az egyik legsarkalatosabb pontja a weboldalak készítésének a webdesign kitalálása és elkészítése. Önnel egyeztetve és megismerve elképzeléseit (színvilág; formavilág; logó; esetleg már elkészült céges arculat; olyan honlapok amelyek valamiért tetszettek) elkészítjük a weboldal designját. Általában ez 5-7 munkanapot vesz igénybe, ihlettől függően. Ahogy megvan az első design terv megmutatjuk a design, melyről Ön elmondja a véleményét (10-ből 9-szer elsőre sikerül kialakítani és ráérezni arra amit a megbízónk megálmodott), mi pedig 1-2 nap alatt elvégezzük az online arculaton a kért módosításokat. Ha van egy végleges designunk, akkor jöhet a weboldal programozása (tartalomszerkesztő rendszer, kereső optimalizált honlap készítése, hogy meg is találják a szörfözők).

Amint megvan a weblap programozása és önök is elkészültek a szövegekkel, valamint sikerült összeszedni a képeket is, akkor elkezdjük a weboldal feltöltését, életre keltését. Felkerülnek a szövegek, képek.

Utolsó lépésben regisztráljuk a honlapját a legismertebb keresőkbe, katalógusokba, általában ez 2-3 hetet is igénybe vehet, de ezalatt a weboldal zavartalanul üzemelhet. Ez első pár hétben, amíg a keresőkből nem jön megfelelő számú látogató, a Google Adwords segítségével érjük el, hogy az érdeklődők megtalálják weboldalát.

Amikor teljesen elkészül a honlap nem hagyjuk magára, folyamatosan nyomon követjük a látogatottságot, a tartalom bővülését. Ha esetleg kicsit elhanyagolná az oldalt, akkor figyelmeztetjük és instrukciókat adunk, hogy tudná még jobbá tenni a weblapot.

Nekünk is érdekünk, hogy Önnek sok látogatója és sok megrendelése legyen, mert nincs is jobb egy elégedett ügyfélnél, aki a jó hírünket kelti és további megrendeléseket hoz!