Egyedi weboldal készítés cégeknek

Weboldal készítéskor gyakran felmerül a kérdés, hogy miért éri meg egyedi weboldalt készíttetni, ha ingyenes honlapot néhány kattintással össze lehet már állítani az interneten vagy különböző programok segítségével. Az esetek nagy többségében azonban hosszú távon jobban jársz az egyedi weboldal készítéssel. Lássuk, milyen előnyökkel járnak ezek a honlapok.

Egyedi weboldal készítés cégeknek

Egyedi lesz céged weboldala

Ha saját magad szeretnéd elkészíteni honlapod, akkor valószínűleg sablonokkal kell dolgoznod. A sablonok pedig azt jelentik, hogy nagy az esélye annak, hogy mások is hasonló weboldallal fognak rendelkezni, mint te. Ez személyes honlapok esetén nem biztos, hogy problémát jelent, de ha céges weboldalad nem egyedi, akkor az érdeklődők könnyen azt gondolhatják vállalkozásodról, hogy nem foglalkozik az internetes jelenlétével, hogy nem profi cégről van szó.

Céges weboldalt szeretne készíttetni?

Jó felhasználói élmény

A felhasználói élmény az egyik legfontosabb dolog weboldalak esetén. Ahogy a neve is mutatja, ezt azt az élményt jelenti, amiben a látogatók részesülnek, amikor weboldalad használják. A felhasználói élmény rengeteg különböző dolgot foglal magába, ilyenek pl. az esztétikus design, a jól felépített menü, az egyszerű navigáció, a könnyen használható űrlapok stb.

Egyedi weboldalak esetén a honlapkészítő tisztában van azzal, hogy milyen megoldások működnek, az egyes funkciókat hogyan kell megvalósítani annak érdekében, hogy maximálisan elősegítse a weboldal használhatóságát, a honlappal szerezhető bevételek növelését.

Arculattervezés, logó készítés

Gyakran, különösen kisebb cégek esetén weboldal készítéskor nem csak magát a honlapot kell elkészíteni, hanem szükség van saját logóra, egyedi céges arculatra, arculattervezésre is. Ezeket a laikusok nem fogják tudni elkészíteni, a honlapkészítők viszont igen. A céges arculatnak, a minőségi logónak nagy szerepe lehet vállalkozásod sikerének, így mindenképpen érdemes vele foglalkozni, érdemes jól elkészíteni azokat.

Keresőoptimalizálás (SEO)

Nem elég egy céges honlapot elkészíteni, arra is gondolni kell, hogy honnan fogsz látogatókat szerezni weboldaladra. Induló weboldalként általában két lehetőség közül választhatsz: keresőoptimalizálás vagy fizetett hirdetések. A fizetett hirdetésekhez nem kell egyedi weboldal, saját magad által készített honlapra is tudsz hirdetéseket indítani. A SEO azonban sokkal könnyebb lesz, ha egyedi weboldalt készíttetsz.

Az egyedi weboldal készítése során a honlapkészítők már figyelni szoktak arra is, hogy a keresőoptimalizálás, a Google legújabb irányelvei alapján készítsék el a weboldalt. Emellett segítséget tudnak nyújtani a honlap tulajdonosok számára is a keresőoptimalizálásban.

Egyedi funkciók készítése, programozása

Az egyedi weboldalak teljes egészében a megrendelő igényei alapján készülnek. Ez azt jelenti, hogy ha egyedi funkciókra, űrlapokra van szüksége egy vállalkozásnak, akkor azokat is meg lehet valósítani, le lehet programozni. Ilyen lehet pl. egy szállásfoglaló űrlap, egy szobafoglalás űrlap vagy egy megrendelő űrlap is. Ilyeneket sablon oldalak esetén nem fogsz tudni kiválasztani, beépíteni honlapodra.

Reszponzív kialakítás

Az egyedi weboldalak nem csak egyedi funkciókkal, hanem reszponzív, mobilbarát kialakítással is készülnek. Ez elengedhetetlen manapság, ugyanis az internetezők nagy része okostelefont használ a böngészéshez. Ha telefonjuk kijelzőjén nem jól jelenik meg céges weboldalad, akkor továbbállnak anélkül, hogy szolgáltatásaidat igénybe vennék, hogy termékeidet megvásárolnák.

A reszponzív kialakítás emellett a keresőoptimalizálás fontos részét is képezi, a nem mobilbarát oldalakat hátrébb sorolja a Google a találatok között, ezt pedig mindenképpen el kell kerülni.

Összefoglalás

Az egyedi weboldal készítés rengeteg előnnyel szolgál mind a magánemberek, mind a cégek számára. Ha profittermelő céges honlapot szeretnél, akkor mindenképpen érdemes erőforrásokat szánni egy profi, egyedi weboldal elkészítésére.

Céges weboldalt szeretne készíttetni?