Átverés a kereső optimalizálásban (Egy optimalizáló cég húszezer forintért vállalja, hogy a weboldalam 1-5. pozíciót ér el)

Több fontos dolog van amire rá kell kérdezzünk (a google ajánlása szerint is) mielőtt keresőoptimalizáló céget választunk.

  • Van-e referenciája?
  • Betartja-e a Google Útmutató webmestereknek dokumentum előírásait?
  • Melyek a legfontosabb keresőoptimalizálási fogásai?
  • Mióta dolgozik ezen a területen?
  • Ismertetőt kapok-e a webhelyen történt változásokról?

Semmiképpen se bízzunk olyan cégekben, akik 2-3 kulcsszóra top pozíciót garantálnak nekünk, mert ez ellentétes a Google által megfogalmazott irányelvekkel:

"Senki sem garantálhatja Önnek, hogy a webhelye az első helyen jelenik meg a Google rendszerben.

Óvakodjon az olyan keresőoptimalizálóktól, akik azt állítják, hogy garantálni tudják a helyezést, és "speciális kapcsolatuk" van a Google-lal, vagy a Google rendszerbe való "elsőbbségi beküldés" lehetőségét reklámozzák. A Google rendszerben nincs elsőbbségi beküldési lehetőség. Egyetlen módon lehet webhelyet beküldeni a Google rendszerbe: közvetlenül az URL hozzáadása oldalunkon keresztül vagy a Google Webhelytérképek program segítségével, és ezt megteheti Ön is, mindenféle költség nélkül."

Forrás: Keresőoptimalizálás (SEO) - google.com

Legrosszabb, ami történhet, hogy az "optimalizáló" cégek etikátlan eszközökkel (forráskód spamelés, tükör oldal, rejtett szöveg, duplikált tartalom) érik el a kívánt eredményt, vagy a Google Adwords szolgáltatást adják el keresőoptimalizálás néven. Ezek azonban hosszú távú eredményt nem biztosítanak, sőt fennáll annak a veszélye, hogy a Google rövid időn belül kitiltja a kulcsszó spammelő oldalakat a keresési indexéből. (így járt a BMW.de is, mivel a megbízott seo cég manipulálta az eredményeket, a google pedig berágott és eltávolította a keresési indexből)

Ha olyan honlapot szeretne, amely teljesen megfelel a keresők irányelveinek, miközben magas konverziót eredményez, kérjük, ismerje meg keresőbarát, keresőoptimalizált honlapjainkat!