Az egyedi webdesign előnyei a honlapkészítésben

A honlapkészítés első nagy kérdése a weboldal design kiválasztása. A választási lehetőségek az egyedi design és a sablon honlap. Egyre többen vannak azok, akik hajlandók megfizetni a plusz költségeket, amivel egy egyedi webdesign elkészítése jár, hogy élvezni tudják az egyedi honlap számos előnyét. Bejegyzésünkben ezekről az előnyökről lesz szó.

Az egyedi webdesign előnyei a honlapkészítésben

Egyedi honlap

Az internet világában, ahogy az életben is, nagyon fontos az első benyomás. Amikor egy ismeretlen látogató érkezik weboldaladra, néhány másodperced van arra, hogy felkeltsd az érdeklődését, mielőtt továbbáll egy másik honlapra. Erre a figyelemfelkeltésre a legjobb megoldás az egyedi honlap design.

Ha sablon weboldallal rendelkezel, fennáll a veszélye, hogy egy látogató már találkozott több hasonló honlappal is az interneten. Ilyenkor az első gondolata az lesz, hogy „ezt már láttam máshol is”. Ha céges honlapot szeretnél, akkor mindenképpen el kell kerülni, hogy a sablon design alapján alkosson a látogató véleményt cégedről, szolgáltatásaidról, termékeidről.

Felhasználói élmény

Elsőre úgy tűnhet, hogy a webdesign csak magát a kinézetet jelenti, azonban ez nem így van, ugyanis a designnak jelentős szerepe van a honlap használhatóságában, a felhasználói élmény javításában is.

Sablon design esetén csak a meglévő sablonokból tudsz dolgozni, akkor is, ha azok nem pontosan illenek céged tevékenységéhez, szolgáltatásaihoz. Ezzel szemben az egyedi webdesign a honlap tartalmának, várható látogatóinak figyelembe vételével készül el, aminek köszönhetően úgy lesz kialakítva honlapod designja, hogy az elősegítse az eladások növelését, a profittermelést.

Reszponzív design

Az egyedi designnal készülő honlapok egyben reszponzív designnal is készülnek. A reszponzív design azt jelenti, hogy weboldalad minden kijelzőn, legyen szó akár tabletről vagy okostelefonról, egyformán jól fog megjelenni, köszönhetően a dinamikusan változó designnak.

Reszponzív honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!

A reszponzivitás a mai világban, amikor egyre többen interneteznek okostelefonról, elengedhetetlen minden weboldal számára. A felhasználói élmény mellett a keresőoptimalizálásban is szerepet kap a reszponzív design.

Az oldalon történő keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás egyik fő része a weboldalon elvégzett optimalizálás. Az egyedi designnak köszönhetően úgy lehet megtervezni a honlapot, hogy az a keresőoptimalizálás feltételeinek is megfeleljen. A tartalmak elhelyezése, megformázása, a képek alt tagjeinek kitöltése, az egyedi meta címkék elkészítése mind könnyedén megoldható egyedi webdesign esetén.

A legújabb trendeknek megfelelő honlap

Az internet világa viharos gyorsasággal változik, fejlődik. Nincs ez másképp a webdesign területén sem. Olyan honlapot kell készíteni, amely megfelel a legújabb követelményeknek, és a következő néhány évben is várhatóan megállja a helyét az újabb weboldalakkal szemben. Ehhez viszont arra van szükség, hogy a design készítője ismerje a legújabb trendeket, és tisztában legyen azzal, hogy milyen manapság egy modern weboldal.

Az egyedi design és a céges arculat

Az egyedi webdesign egy fontos előnye, hogy igény esetén a céges arculathoz lehet igazítani. A céges arculat fontosságával egyre több vállalkozás tisztában van, jelentős erőforrásokat fordítanak mind az arculat megtervezésére, mind az arculat alkalmazására. A sikeres vállalkozások nem csak az üzletüket, reklámanyagaikat, hanem internetes jelenlétüket is a megtervezett arculatnak megfelelően alakítják ki.

Ha sablon webdesignt használsz, akkor azt nem fogod tudni a céges arculathoz alakítani, így gyakran teljesen máshogy fog kinézni weboldalad, mint amilyen képet a vállalkozásod szeretne mutatni az érdeklődők felé.

Összefoglalás

A mai világban szinte elvárás, hogy honlapod egyedi designnal rendelkezzen, hogy ne hasonlítson másik weboldalakra, ha profittermelő sikeres weboldalt szeretnél működtetni. Az egyedi design számos előnnyel rendelkezik a sablon honlapokhoz képest mind a felhasználók, látogatók, mind a honlap tulajdonosa számára.

Egyedi honlapot szeretne? Kérje ingyenes ajánlatunkat!